Santa Maria de Palautordera ja disposa del Pla Local d'Habitatge

L'ha fet la Diputació de Barcelona en dues fases a partir d’un procés participatiu amb la intervenció de diferents entitats, els grups municipals i la ciutadania

Mapa de santa Maria de Palautordera
Mapa de santa Maria de Palautordera | Diputació Barcelona
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:33h
Santa Maria de Palautordera disposa de Pla local d'habitatge, un instrument de planificació i programació de les polítiques municipals en matèria d'habitatge, que ha estat fet per la Diputació de Barcelona. Aquest pla és un document tècnic que té per objectiu detectar les necessitats d'habitatge al municipi, estableix els mitjans per donar-hi resposta i possibilita la concertació d'aquestes polítiques entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament.
 
El treball s'ha realitzat en dues fases a partir d'un procés participatiu amb la intervenció de diferents entitats, els grups municipals i la ciutadania. A la primera fase s'ha analitzat i diagnosticat que el municipi té una alta capacitat d'atracció d'habitants, una situació econòmica sanejada, que té en bon estat el parc edificat, tot i certes mancances en accessibilitat i eficiència energètica. Per contra, certs col·lectius socials tenen dificultats per accedir a l'habitatge, la competència dels demandants externs dificulta que la població autòctona trobi habitatge i el planejament urbanístic dificulta el desenvolupament dels sectors pendents.
 
En la segona fase s’ha elaborat un pla d'acció, coherent a la diagnosi realitzada, amb 28 actuacions que orienten, entre d'altres, com mobilitzar el parc d'habitatges buits, quines polítiques socials d'habitatge es poden desenvolupar, com millorar les condicions del parc i com analitzar l'adaptació del planejament urbanístic. El conjunt de les actuacions permetrà desenvolupar les polítiques d'habitatge per els propers sis anys.
 

Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera, explica els objectius del PLH Foto: Jordi Purtí