Pastís d'orxata i fartons, unes postres suculentes per aquest estiu

Provem de fer aquesta referescant recepta de Tarraco Cuina?

Pastís d'orxata i fartons, per aquest estiu
Pastís d'orxata i fartons, per aquest estiu | Griselda Fosch i Conxita Bardají
Griselda Fosch / Conxita Bardají
22 de juliol del 2018
Actualitzat a les 8:01h
Estem de ple a l'estiu i la calor no perdona. En aquest període de l'any ens ve de gust menjars i begudes que ens ajudin a combatre o si més no a portar millor les altes temperatures. Aquesta setmana proposem un pastís amb ingredients que faran que passem una molt bona estona menjant-nos-el. Es tracta d'un deliciós pastís d'orxata i fartons!

Abans d'entrar en matèria, ens agradaria fer una pinzellada als beneficis que té l'orxata. És una font d'energia, en la seva composició el que més abunda són els hidrats de carboni, té minerals com el fòsfor, magnesi, ferro i calci, no conté lactosa i té enzims que faciliten la digestió.

Els ingredients

- 400 ml de nata

- 400 ml d'orxata de bona qualitat

- 3 rovells d'ou

- 90 gr. de sucre

- 4 Fulles de gelatina

- 50 ml d'aigua

- 1 paquet de fartons

Anem per feina ...

Per fer la mousse d'orxata, primer he d'escalfar-la, juntament amb el sucre, a foc mitjà vigilant que no arribi a bullir. Quan estigui a punt, la retirem del foc i la reservem.

Batem els rovells fins que blanquegin i dupliquin la seva mida.

Després, remullem les fulles de gelatina en aigua freda. Veureu que totes queden arrugades. Les deixem entre 3 i 5 minuts. Mentre estan en remull, aprofitem per posar els rovells sobre l'orxata i tornem a escalfar a foc mitjà sense parar de remenar-ho. Cal estar molt pendents que no bulli.

Quan tot estigui integrat, tirarem les fulles de gelatina ben escorregudes. S'ha de remenar molt bé perquè tot quedi ben compacte. Quan ho tenim llest, ho retirem del foc, esperem que es refredi una mica abans de posar la nata, que ha d'estar a temperatura ambient.

Batem la nata fins que formi pics suaus, això vol dir que està semi muntada. Afegim la nata amb moviments envoltants fins que tot estigui ben integrat.
 
  L'apunt

Per muntar bé la nata bé és molt important que estigui molt freda i si és possible, els estris que utilitzarem que també estiguin freds. Això ho aconseguirem posant-los a la nevera.
 

Pastís d'orxata i fartons, per aquest estiu Foto: Griselda Fosch i Conxita Bardají


Muntem el pastís

Posem els fartons tallats per la meitat a la base d'un motlle desmuntable i anem omplint tots els buits que hi ha amb trossets de fartons. Un cop col·locats, els pintem amb orxata, això farà que no es belluguin quan tirem la mousse.

Cobrim la base amb la mousse i ho aplanem. Un cop fet aquest pas, ho deixem a la nevera almenys 6 hores i després ja ho podem servir.
 

 L'apunt

Aquest pastís també es pot congelar. 


 Suggeriments

En el moment de servir, podem posar una mica de canyella a sobre.