religió

La parròquia de Sant Pere de Vilamajor inaugura la restauració de la imatge de Sant Pere

la figura de Sant Pere ha quedat amb la imatge que tenia quan es va inaugurar per primera vegada ara fa gairebé 80 anys.

per Redacció, 20 de juliol de 2018 a les 10:50 |
Imatge de Sant Pere restaurada a la parròquia de Sant Pere de Vuilamajor | AJSPV
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la parròquia de Sant pere de Vilamajor ja es pot veure la imatge de Sant Pere, patró del municipi, restaurada. L'acte d'inauguració va tenir lloc en el decurs de la missa solemne de Festa Major. Es tracta d'una imatge feta en fusta i guix, data de principis dels anys quaranta del segle XX de quan es va restaurar l’església després de la crema de la Guerra Civil espanyola del 1936-39. Al llarg del temps, la figura havia patit algun cop i l’atac dels corcs.

Per donar major dignitat a la imatge del patró del municipi, la parròquia va iniciar els treballs de restauració que van anar a càrrec de la restauradora i veïna de les Pungoles, Beatriz Colmenares. La restauració ha consistit en l'eliminació total dels corcs, neteja de la figura per retornar al seu color original, restauració dels detalls daurats i reposició de petits fragments trencats. Finalment, la figura de Sant Pere ha quedat amb la imatge que tenia quan es va inaugurar per primera vegada ara fa gairebé 80 anys.

En representació del consistori, hi van assistir l'alcaldessa Pamela Isús, les regidores Dolores López i Raquel Salcedo i el regidor Joan Bruguera. El retorn de la imatge de Sant Pere va ser una iniciativa del rector de la parròquia Mn. Joan Ferrero.

 

Participació