Martí Boada i Sònia Sànchez presenten a Sant Celoni el llibre «Masos del Montseny»

Els autors analitzen aquest canvi en el paisatge i en les formes de vida des de perspectives econòmiques, socials i ecològiques, a través d'una trentena de masos que ressegueixen de l'origen a l'actualitat.

Martí Boada i Sònia Sànchez en la presentació de Masos del Montseny
Martí Boada i Sònia Sànchez en la presentació de Masos del Montseny | Jordi Purtí
Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat el 23 de juliol a les 15:56h

Aquest divendres 20 de juliol Martí Boada i Sònia Sànchez, autors del llibre Masos del Montseny en faran la presentació a les vuit del vespre al bar l'Ateneu de Sant Celoni, L'acte serà conduït per Pep Riera, pagès i fundador de la Unió de Pagesos.També hi haurà una actuació musical amb Esperit.

Els masos que poblaven el massís del Montseny han anat, al llarg dels anys, abandonant l'activitat agrícola, ramadera i d'explotació del bosc que els era pròpia per anar convertint-se en segones residències i equipaments de serveis. Els autors analitzen aquest canvi en el paisatge i en les formes de vida des de perspectives econòmiques, socials i ecològiques, a través d'una trentena de masos que ressegueixen de l'origen a l'actualitat.

El volum dona també veu als seus habitants, gràcies a la incorporació de les fonts orals, fonamentals per reconstruir la història ambiental d'un territori que, des de l'escala local, ens permet entendre el fenomen del canvi global i a l'hora, ens planteja reptes de futur.
Arxivat a