llibres

Martí Boada i Sònia Sànchez presenten a Sant Celoni el llibre «Masos del Montseny»

Els autors analitzen aquest canvi en el paisatge i en les formes de vida des de perspectives econòmiques, socials i ecològiques, a través d'una trentena de masos que ressegueixen de l'origen a l'actualitat.

per Redacció , 20 de juliol de 2018 a les 07:35 |
Martí Boada i Sònia Sànchez en la presentació de Masos del Montseny | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest divendres 20 de juliol Martí Boada i Sònia Sànchez, autors del llibre Masos del Montseny en faran la presentació a les vuit del vespre al bar l'Ateneu de Sant Celoni, L'acte serà conduït per Pep Riera, pagès i fundador de la Unió de Pagesos.També hi haurà una actuació musical amb Esperit.

Els masos que poblaven el massís del Montseny han anat, al llarg dels anys, abandonant l'activitat agrícola, ramadera i d'explotació del bosc que els era pròpia per anar convertint-se en segones residències i equipaments de serveis. Els autors analitzen aquest canvi en el paisatge i en les formes de vida des de perspectives econòmiques, socials i ecològiques, a través d'una trentena de masos que ressegueixen de l'origen a l'actualitat.

El volum dona també veu als seus habitants, gràcies a la incorporació de les fonts orals, fonamentals per reconstruir la història ambiental d'un territori que, des de l'escala local, ens permet entendre el fenomen del canvi global i a l'hora, ens planteja reptes de futur.

 

Participació