El Pla de Barris d'Arbúcies revitalitza el centre històric del municipi

El projecte ha permès reformar diferents carrers i equipaments municipals entre els anys 2009 i 2018

Un dels carrers d'Arbúcies remodelats dintre del Pla de Barris
Un dels carrers d'Arbúcies remodelats dintre del Pla de Barris | AJA
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:58h
El centre d'Arbúcies ha canviat de fesonomia gràcies a les actuacions que s'hi han portat a terme en els darrers anys amb l'aprovació per una nimitat del Pla de Barris l'any 2009. Un projecte per ajudar a la revitalització de desenes de poblacions catalanes, impulsat per l'aleshores conseller socialista Joaquim Nadal. El Pla, que a Arbúcies va estar liderat pel regidor d'Urbanisme, Antoni Ronda, ha permès una inversió al centre de la vila de 5.000.000 d'euros durant aquests últims nou anys (2009-2018).

Les actuacions que el Pla de Barris ha permès tirar endavant a Arbúcies se centren en equipaments municipals com les Naus Ayats i Can Delfí, i els carrers, principalment, Castell, Camprodon i Sorrall i diversos programes de dinamització i promoció comercial, turística i cultural i de la gent gran.

Després d'unes primeres actuacions entre els anys 2009 i 2011 amb una execució del 14 per cent del total del projecte, la transformació es va començar a notar a partir del 2012 "amb el canvi d'alguns dels objectius i partides pressupostàries inicials del Pla de Barris", ha manifestat Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies.

El programa del Pla de Barris té com a objectiu reivindicar els elements culturals, entre d’altres, de la vila. Amb aquesta finalitat des de l’Ajuntament i també mitjançant el Museu Etnològic del Montseny s’organitzen activitats de tots tipus encarades a dinamitzar la vila i, en especial, el seu barri antic des d’una vessant cultural i turística.
 

Remodelació del carrer Camprodon Foto: AJA

Arxivat a