Marduix Teatre i El Cor L'Aliança, Creus de Sant Jordi

En total s'ha distingit 31 personalitats i 24 entitats del país

Jordi Pujol i Joana Clusellas són Marduix Teatre
Jordi Pujol i Joana Clusellas són Marduix Teatre | Jordi Purtí /Arxiu
Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:55h
La Generalitat ha concedit auqest dimarts la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i a 24 entitats del país, entre les quals n'hi ha dues del Vallès Oriental: Marduix Teatre, de Sant Esteve de Palautordera i l'associació Cor Claverià l’Aliança de Lliçà d'Amunt.

La companyia titellaire Marduix Teatre, de Sant Esteve de Palutordera, el Govern defensa que "ha contribuït reeixidament a renovar el teatre popular". "La seva ductilitat i la bona convivència entre actors, ninots, objectes i música són una bona mostra de la qualitat del seu art. Les nombroses actuacions i les iniciatives culturals que ha dut a terme han contribuït valuosament a projectar arreu la llengua i la cultura catalanes", afegeixen. La companyia va ser fundada per Jordi Pujol i Joana Clusellas i compta amb una trajectòria de més de quaranta anys.

Pel que fa al cor lliçanenc, fundat l'any 1916 amb el propòsit de difondre els cants religiosos de la parròquia, el Govern recorda que també va assumir els cants populars, com les tradicionals caramelles: "Amb el temps s’ha constituït com a cor claverià, seguint la influència de l'obra musical i l'esperit cívic de Josep Anselm Clavé, a més de contribuir a dinamitzar la vida social i cultural del Vallès Oriental. La seva implicació amb l'activitat coral d’arreu de Catalunya constitueix un bon exemple  de construcció de país", destaquen.