La banqueta del camí cobert del castell d'Hostalric al descobert

El fet ha estat possible gràcies a la quarta edició del Camp de Treball Internacional d'Arqueologia

Excavació de la banqueta del Castell d'Hostalric
Excavació de la banqueta del Castell d'Hostalric | La Selva Comunica
Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:02h
La banqueta del camí cobert del castell d'Hostalric al descobert després d'haver-se portat a terme la quarta edició del Camp de Treball Internacional d'Arqueologia entre els dies 26 de juny i 10 de juliol amb la participació de nou persones arribades de diferents països d'arreu del món com Mèxic, Croàcia, Ucraïna, Turquia, Rússia, Vietnam, Finlàndia i Irlanda.
 
L'han organitzat  l'Associació del Patrimoni Històric d'Hostalric, l'Ajuntament i el Servei Civil Internacional. Les excavacions han consistit en la neteja de la banqueta del camí cobert, un element defensiu que consta d'uns esgraons que s'utilitzaven per tal que els defensors del castell tinguessin una major visibilitat a l'hora de disparar als atacants. També s’ha excavat la bassa del fossat que es va construir a l’any 1795.

Com s'explica a la documentació trobada als arxius es va fer per tal de recollir l'aigua de pluja que corria pel fossat i tenir més aigua emmagatzemada. El primer objectiu s'ha aconseguit i s'ha deixat la banqueta totalment al descobert. La bassa, en canvi, no s'ha pogut excavar del tot ja que quan es portaven 50 centímetres excavats va aflorar aigua i no es va poder continuar.
 
El Camp de Treball Internacional vol ser una experiència i una oportunitat de coneixement d'una part del patrimoni d'Hostalric. A més de poder ensenyar la cultura, la llengua i  les  tradicions locals a un grup de persones d'arreu del món que arriben predisposades a ajudar en la recuperació del patrimoni. Durant l'estada a Hostalric, els components del camp de treball van participar en diverses activitats de la vila ajudant en diversos actes de la Festa Major, van fer un taller de paelles al Domus Sent Sovi, una visita a la ciutat de Girona i una altra al Castell de Montsoriu i van donar suport al Casal d'Estiu Sols Solet.
 

Excavacions a la bassa del castell d'Hostalric Foto: La Selva Comunica