L'esterilització de gats ferals proposta guanyadora dels pressupostos participatius de Breda

També es podran portar a terme altres propostes com l'Itinerari Fonts de Breda i el nou pati per a l'escola bressol El Petit Montseny

Recompte dels vots de les propostes dels pressupostos participatius a Breda
Recompte dels vots de les propostes dels pressupostos participatius a Breda | AJB
Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:54h
L'Ajuntament de Breda ja sap com destinarà els 15.000 euros de la partida de pressupostos participatius després d'haver-se fet públic el resultat de les propostes guanyadores votades per la ciutadania. En un acte públic celebrat al Centre Cultural Els Forns, es duran a terme les tres propostes següents: esterilització de gats ferals amb 113 vots, itinerari Fonts de Breda amb 97 vots i el projecte per a un nou pati per a l'escola bressol El Petit Montseny amb 60 vots. En aquest darrer cas, tot i haver estat la 6a proposta més votada, ha estat una de les escollides per ser la primera que es podia realitzar juntament amb les dues més votades sense excedir la partida de 15.000 euros.

Durant el termini de votacions 274 persones han triat entre les 15 propostes candidates, una xifra que pràcticament dobla la votació del procés del 2017, que van votar 139 persones. Cada votant podia triar entre una i tres opcions, fet pel qual ha hagut un total de 666 vots. Els resultats totals són els següents:

Esterilització de gats ferals 113 vots; Itinerari Fonts de Breda 97 vots; Arranjament i millores a la barbacoa del poliesportiu 79 vots, Instal·lació d'un parc saludable 67 vots; Arranjament del paviment de la pista del poliesportiu 63 vots; Projecte per a un nou pati per a l'escola bressol El Petit Montseny 60 vots; Un parc innovador a la plaça Salvador Riera 47 vots; Rocòdrom 34 vots; Instal·lació de jocs infantils a una plaça 23 vots; Instal·lació d'un parc de cal·listènia 20 vots; Creació d'una àrea d'aparcament per a autocaravanes 19 vots; Foment de les TIC entre la joventut i els emprenedors 14 vots;
Llibre-guia sobre la fauna vertebrada del municipi de Breda 11 vots; Adequació d'una oficina de l'Espai Jove per fer un box d'assaig 10 vots; i Millora de la zona d'aparcament de Can Guilleumes 9 vots.

Les propostes guanyadores

En el cas de la proposta més votada, l'esterilització de gats ferals, l'import de la proposta s'invertirà en l'esterilització de 40 gates i 30 gats ferals que viuen als carrers del poble i la cria dels quals suposa un problema obvi per als veïns. El pressupost d'aquesta proposta és de 3.600 euros.

La segona proposta guanyadora, l'itinerari Fonts de Breda, és un recorregut de 10 Km visitant unes 15 fonts de la població de Breda que busca impulsar el turisme i donar a conèixer a la població de Breda el patrimoni de les fonts del poble. Compta amb un pressupost de 6.883 euros.

Per altra banda, la proposta del projecte per a un nou pati per a l'escola bressol El Petit Montseny transformarà el pati de l'escola bressol en un espai educatiu més de l'escola on els infants puguin viure experiències en contacte amb la natura. El seu pressupost és de 2.500 euros. La suma de les tres propostes és de 12.983 euros, fet pel qual les tres entren dins de la partida de 15.000 euros destinada a aquest procés.

L'Ajuntament de Breda farà realitat les tres propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius durant el segon semestre d'aquest 2018.