procés català

Sant Celoni no perd la memòria de l'1 d'Octubre

La CUP organitza un acte a la futura plaça de l'1 d'Octubre amb Jordi Borràs, Marta Bolinches, Jaume Turon i Eva Calvet

L'acte d'aquest dimecres a la futura plaça de l'1 d'Octubre de Sant Celoni | Jordi Purtí
per Redacció, 12 de juliol de 2018 a les 15:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Parlar de democracia, de drets humans i d'independència, però també de fer una mirada enrere i recordar l'1 d'octubre, què es va fer, com es va fer i què va representar, van ser els eixos fonamentals de l'acte d'ahir dimecres, a la futura plaça de l'1 d'Octubre, promogut per la CUP de Sant Celoni amb la participació de Jordi Borràs, fotoperiodista i autor del llibre "Dies que duraran anys"; Marta Bolinches, advocada d'Iridia - Centre per a la Defensa dels Drets Humans; i Jau Turon, regidor de la CUP de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Jordi Borràs, més enllà de les anècdotes de com van arribar les urnes a Catalunya, relata la cruesa de la violència policial contra persones indefenses que l'únic que pretenien era votar "en un país on les urnes havien d'entrar clandestinament ja diu molt de la mena de democràcia que tenim".


Per la seva banda Marta Bolinches va denunciar el comportament violent i en molts casos també vexatori de la policia espanyola provocant centenars de ferits. En la seva línia de defensa dels drets humans des d'una posició independent, sòlida , propera i amb vocació de transformació social va expressar la seva satisfacció perquè "dos policies han estat citats a declarar per violència indiscriminada i pot ser l'inici de reparació del dany col·lectiu de l'1-O".

I a Sant Celoni l'1-O també va ser mogut, tal com va recordar Jaume Turon. En la defensa de les urnes, dels col·legis electorals, la construcció de barricades i la visita també de la Guàrdia Civil, "el convenciment i la confiança ho van fer possible".

 

 

Participació