La diversitat funcional, protagonista de la primera Jornada d'Economia Social i Solidària a Sant Celoni

Es tracta d'un acte coorganitzat entre La Clau i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

Redacció
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 8:35h
L'Associació Afadis Baix Montseny present a la primera Jornada d'Economia Social i Solidària de Sant Celoni
L'Associació Afadis Baix Montseny present a la primera Jornada d'Economia Social i Solidària de Sant Celoni | Jordi Purtí
La primera Jornada d'Economia Social i Solidària a Sant Celoni, coorganitzada entre La Clau i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, posarà el pròxim 14 de juliol la diversitat funcional al focus d'atenció. Serà a la plaça del Bestiar i a la Torre de la Força on es desenvoluparan les diferents activitats programades, entre les quals destaquen les que portarà a terme AFADIS Baix Montseny –que dóna suport a familiars de persones amb discapacitats–, a les 17 h a la plaça del Bestiar. Seran activitats pensades, com explica Arnau Galí, tècnic de l'Ateneu vallesà, "perquè els protagonistes siguin les persones amb diversitats funcionals, però ho faran d'una manera inclusiva: les activitats no seran només per a ells, sinó per a tothom".
 
Altres entitats que treballen per millorar la vida de les persones amb discapacitats –i que també ho fan per garantir la inserció laboral– que tindran presència a la jornada seran la Fundació Acció Baix Montseny i APINDEP.
 
Per altra banda, Galí explica que l'objectiu de la jornada és "explicar a la ciutadania i als col·lectius d'economia social i solidària (ESS) que existeix aquesta xarxa d'entitats" i "enxarxar i enfortir" les entitats. És a dir, servirà "perquè es coneguin i es reconeguin com a agents de l'ESS i que s'expliquin qui són i què fan".
 
En la mateixa línia parla Arnau Amadó, membre La Clau, que recorda que "la voluntat de la jornada és teixir vincles". També assegura que "és un primer pas per pressionar a l'administració" per tal que des dels Ajuntaments també es fomenti l'ESS. Per últim, tot plegat servirà perquè La Clau engegui la campanya "Cooperem per viure", a partir de la qual volen engegar accions diverses durant tot l'any per treballar en el foment de les cooperatives i de l'economia social i solidària.

Programació de la jornada

Tot plegat tindrà tres espais distribuïts en dues localitzacions diferents –tot i que ben pròximes–. Els espais Entusiasme i Força tindran lloc a la plaça del Bestiar, i l'espai Intel·ligència serà a la Torre de la Força. Aquest darrer espai acollirà un mercat de productors i entitats socials durant tot el dia, des de les 11 h.
 
Pel que fa a Entusiasme, la programació contempla l'espectacle Simplicitats, de teatre familiar, a càrrec de Xucrut Teatre (12 h), una paella popular, a càrrec de la cooperativa L'Avern (14 h), el concert amb la cooperativa musical de Mataró Musicop, sota el nom de Música pel desenvolupament de les comunitats (16 h) i les activitats d'AFADIS Baix Montseny (17 h).
 
Intel·ligència acollirà les taules rodones L'Economia Social i Solidària com a motor econòmic (12 h) i Models diversos per a diverses diversitats (17 h).

 
Arxivat a