L'Esportiu de Llinars és reconegut amb el Segell d'Excel·lència Europea en Gestió EFQM

L'equipament, propietat de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, esdevé l'única entitat esportiva d'Espanya en disposar actualment d'aquest distintiu

Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès, i Gabriel Domingo, director general de Claror
Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès, i Gabriel Domingo, director general de Claror | Jordi Purtí
Redacció
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 7:09h
L'Esportiu de Llinars ha estat reconegut amb el màxim distintiu EFQM d’excel·lència en gestió empresarial que atorga el Club Excelencia en Gestión. El Segell d'Excel·lència EFQM, de l'European Foundation for Quality Managment, avala així la qualitat en la gestió empresarial de l'equipament esportiu propietat de l'Ajuntament de Llinars del Vallès. La certificació s'assoleix en el marc del reconeixement concedit a Llinarsport SL, una entitat amb personalitat jurídica pròpia participada en un 60% per la Fundació Claror i en un 40% per l'Escola Ginebró.

Gabriel Domingo, director general de la Fundació Claror, ha presentat a l'alcalde de l'Ajuntament de Llinars, Martí Pujol el segell oficial EFQM que correspon a L'Esportiu
de Llinars, per l'excel·lència en la gestió que es fa del centre. Martí Pujol ha agraït a la Fundació Claror la bona tasca en la gestió hi ha destacat les persones com a eix clau en l'obtenció d'aquest certificat d'excel·lència en gestió, del que també ha dit que és una garantia de bon servei cap al ciutadà de Llinars del Vallès.

Per la seva part, Gabriel Domingo ha remarcat l'exigència que suposa tenir el segell EFQM 500+, dins d'un model que engloba totes les àrees de gestió i que porta anys treballant-se des de Claror. Així mateix, el director de la Fundació ha agraït la col·laboració que ha mantingut el consistori de Llinars al llarg de tots aquests anys amb la concessió de gestió esportiva del centre esportiu municipal.

Així, L'Esportiu, dins del Grup Claror, esdevé l'única organització de l'àmbit esportiu a Espanya actualment reconeguda amb la certificació EFQM, més enllà del "compromís amb l’excel·lència". Una certificació ha estat atorgada, per part de l'empresa auditora, amb la màxima qualificació de 500+ que reconeix una organització d'alt rendiment que gestiona eficaçment el canvi i que assoleix els resultats conforme a la seva estratègia.
 

Gabriel Domingo, director general de la Fundació Claror, i Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès Foto: Jordi Purtí



El model EFQM

El model EFQM és un model de gestió de qualitat total cap a l'excel·lència al que hi poden optar tot tipus d’organitzacions. L'aplicació del model europeu EFQM permet a qualsevol tipus d'entitat realitzar una anàlisi objectiva, rigorosa i estructurada de l'activitat i dels resultats, per tal d'establir una diagnosi de la situació en la que es troba l'organització en cada moment. Amb la finalitat de mantenir la competitivitat en l'entorn actual, Claror aposta per aquest model que estableix uns conceptes fonamentals com a base de l'èxit en la gestió.

El segell EFQM

Per L'Esportiu de Llinars, ser reconegut amb el segell EFQM 500+ va més enllà de la qualitat i estableix, segons el director general de Fundació Claror, Gabriel Domingo, "un sistema permanent d'avaluació de la gestió que permet a l'entitat acreditar uns resultats d'alta qualitat de forma integral i sostenible" i per tant, és un reconeixement "a tota l'organització en una clara aposta de diferenciació qualitativa dins del sector esportiu".

Únics en disposar del segell EFQM 500+ en l'àmbit esportiu

Així, L'Esportiu de Llinars, juntament amb els 4 clubs més en concessió del grup Claror, esdevé l'única entitat esportiva d'Espanya en disposar actualment d'aquest distintiu, que tenen 98 empreses més d'altres àmbits d'activitat empresarial. A Catalunya, només disposen d'aquest segell 12 empreses més.

La certificació EFQM 500+, marca un abans i després en el camí de L'Esportiu de Llinars cap a una clara aposta per la diferenciació qualitativa en el sector esportiu, garantint tant un nivell excel·lent de servei als abonats, com una òptima gestió interna de l’organització. El centre esportiu municipal, de 7.200m2, compta a dia d'avui amb 43 treballadors i més de 3.000 abonats.