El director de Ràdio Hostalric ja és «l'Hostalriquenc Il·lustre»

Salvador Martí ha rebut el màxim reconeixement que concedeix l'Ajuntament en un acte celebrat al Centre Cultural Serafí Pitarra dins dels actes de la Festa Major

El director de Ràdio Dos 84 després de ser distingit amb l'Hostalriquenc 2018
El director de Ràdio Dos 84 després de ser distingit amb l'Hostalriquenc 2018 | La Selva Comunica
Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:09h
Ràdio Dos 84, va néixer a Hostalric l'any 1984 i des de llavors ha estat director de forma ininterrompuda Salvador Martí, qui s'ha dedicat de manera constant i sostinguda a donar forma i contingut a l'emissora municipal. L'alcalde d'Hostalric, Josep Frias, ha destacat en el seu parlament que "fem aquest reconeixement a Ràdio Dos 84 Ràdio Hostalric, però tots els projectes vius tenen una ànima al darrera i en aquest cas l’ànima és Salvador Martí. Més de 30 anys de ràdio a Hostalric que han passat per tots els estats possibles: clandestins, il·legals, legals..."

En aquesat sentit destaca que aquestes tres dècades de ràdio no només han servit per fer ràdio, que ja seria prou important, sinó que "les nostres generacions tots portem records de moments a casa d'en Salvador, lloc on està instal·lada la ràdio, un detall més de com ha estat i és d'important la ràdio per a ell". La ràdio ha estat el punt de trobada de molts joves, ha donat veu a les entitats locals i ha ajudat a superar la timidesa a persones que davant d'un micròfon han aprés a alliberar-se de les seves pors. "Sou uns dignes mereixedors d’aquest reconeixement", recalca Josep Frias.

Agraïment als col·laboradors

Per la seva banda, Salvador Martí, ha repassat aquests 30 anys de ràdio, ha parlat de com l'emissora ha anat creixent i adaptant-se als temps que li ha tocat viure en cada moment. Ha agraït els suports rebuts per part de les entitats, dels treballadors de l'Ajuntament, els locutors i locutores, els tècnics de so, als col·laboradors i als oients "unes col·laboracions que han fet gran la ràdio i la vila".

El director de Ràdio Hostalric ha fet un agraïment molt especial a un dels col·laboradors que gairebé sempre ha estat a la ràdio "fa molts anys, en José Pedro va plantejar-me que volia fer ràdio i això per a mi va ser un gran repte a causa de la seva discapacitat. La ràdio li va donar una oportunitat i ell l'ha sabut aprofitar. Un reconeixement molt especial per a ell".  

Martí també ha volgut recordar als col·laboradors que ja no hi són i que van deixar petjada i ha destacat els bons moments viscuts des de la ràdio amb els esports, les activitats socials o les lúdiques que s'han fet a la vila, assegurant que la força de la gent ha donat i dóna vida a la ràdio.

Aquests guardons es concedeixen des de l’any 2013 de manera bianual, coincidint amb la Festa Major d’Hostalric.