L'escultor Diego Fernández exposa «Lenguaje Universal» a Santa Maria de Palautordera

L'obra de l'artista palauenc es pot visitar fins el 4 d'agost d'aquest any

Diego Fernández al costat de l'escultura que ha dedicat a Federico García Lorca
Diego Fernández al costat de l'escultura que ha dedicat a Federico García Lorca | Jordi Purtí
Redacció
09 de juliol del 2018
Fins el dia 4 d'agost d'aquest any a la Quadra, sala cultural de Santa Maria de Palautordera es pot visitar l'exposició d'escultures "Lenguaje Universal" de l'artista local, Diego Fernández. Es tracta de la primera exposició monogràfica que fa al seu municipi, fruït de la voluntat de donar a conèixer la seva obra. Fernández va néixer a Almeria l'any 1958 i viu a Palau des de fa molts anys. Ha treballat a la indústria metal·lúrgica i es dedica a l'escultura des de fa quinze anys.

La seva obra es caracteritza per línies molt depurades, estilitzades formades per formes i plans d'acer i oxidació química. De fet, com ell mateix assenyala "el meu llenguatge artístic parteix de les formes, el simbolisme i la metàfora". Com a matèria prima fa servir tot tipusa de materials tot i tenir especial predilecció per l'acer.

En aquest sentit, ha fet diversos estudis de motlles i nous materials, fruït de la seva preocupació per investigar permanentment noves formes d'expressió. La seva obra ha estat presentada en diverses exposicions col·lectives a ciutats de la península i d'Europa d'entre les quals destaquen Milà, Romà, Granada, Còrdova, Màlaga, València, Alacant i Sevilla. Hores d'ara també està treballant en una escultura que tindrà el seu destí Santa Maria de Palautordera.