La nova biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea ja és una realitat

Una vuitantena de persones han seguit la inauguració de l'equipament municipal que comptarà amb 240 metres quadrats d'espai, més zones d'estudi i lectura i una millora del material i els serveis.

Carme Renedo i Josep Maria Bagot fent la inauguració de la Biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea
Carme Renedo i Josep Maria Bagot fent la inauguració de la Biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea | AJRIV
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:09h
Des d'aquest dimecres Riells i Viabrea ja disposa de la seva nova biblioteca Pompeu Fabra inaugurada oficialment en un acte presidit per arme amb l'assistència d'una vuitantena de persones i ha presidit per Carme Renedo, delegada del Departament de Cultura de Girona, Josep Maria Bagot, alcalde de l'Ajuntament de Riells i Viabrea i Felipe González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Riells i Viabrea.

L'alcalde ha destacat que "inaugurar un equipament sempre és satisfactori i més si es tracta d'una biblioteca. Aquest és un dels nostres projectes insígnia. Volíem una biblioteca ambiciosa amb molts elements culturals. Una biblioteca amb serveis de qualitat que faciliti l'aprenentatge de totes les habilitats" i també ha afegit que "la cultura és sempre un repte i ha de ser adquirida, per això habilitem un espai, per a petits i grans, que permeti aflorar les potencialitats de tots nosaltres. Hem creat un espai de trobada i qualitat, accessible i per a tothom”. Per acabar, també ha explicat que la biblioteca pren el nom de Pompeu Fabra perquè sense la seva figura el català no seria una llengua tan rica ni un referent cultural internacional.

Per la seva banda, la Carme Renedo ha dit que "és un goig inaugurar un espai cultural i que l'Ajuntament s'hagi proposat fer-lo un referent cultural". Després de la tallada de cinta inaugural s'han dut a terme dues activitats per celebrar l'obertura de l'equipament municipal. L’Hora del conte amb la història i el taller de "Marta i la xocolata" i la presentació del llibre "La força d'un destí" de Martí Gironell, premi Ramon Llull 2018 a la millor novel·la.

La nova biblioteca de Riells i Viabrea té 240 metres d'espai i compta amb un fons bibliotecari més gran que l'anterior. Aquest augment de material és degut als préstecs que s’han rebut a través del Sistema Públic de Lectura. El nou espai municipal també ofereix més zones d'estudi, cerca d'informació, lectura i també s'ha habilitat un espai pels més petits. Una altra característica de la nova biblioteca és que es disposar d'una zona polivalent per fer xerrades, conferències, formacions, presentacions, exposicions o el Club de Lectura.

Compromís per la cultura

Aquest projecte representa la culminació de molts anys de feina que s'han vist materialitzats amb aquesta nova biblioteca, ja que el compromís per la cultura segueix essent un dels pilars que es volen promoure i potenciar. La biblioteca pública de Riells i Viabrea pretén garantir un accés igualitari a la cultura i a la lectura per tots els habitants. Des de l'Ajuntament es treballarà per tal que sigui un lloc on es pugui afavorir al desenvolupament intel·lectual de les persones, facilitar i potenciar l'hàbit de lectura i de comprensió lectora, generar coneixement i estimular la creació. És a dir, es pretén que la Biblioteca Pompeu Fabra sigui un espai per afavorir la construcció de la identitat cultural de cadascú.

150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra

El 2018 se celebra l'Any Fabra per commemorar el 150è aniversari del naixement del filòleg català, Pompeu Fabra. És precisament per aquest motiu que l'òrgan de govern del consistori ha cregut convenient batejar d'aquesta manera la biblioteca pública del municipi. En aquest sentit, es recorda que Pompeu Fabra va ser el pare precursor de l'ordre i la normativa del que ara coneixem com a llengua catalana. És l’única biblioteca dels voltants del poble que porta el seu nom.
 

Carme Renedo i Josep Maria Bagot fent la inauguració de la Biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea Foto: AJRIV



 
Arxivat a