vespa velutina

Localitzen un niu primari de vespa asiàtica en un habitatge de Sant Celoni

L'Ajuntament demana la revisió de cornises de les teulades, garatges i porxos per tal de detectar la presència de nius primaris

per Redacció, 5 de juliol de 2018 a les 09:00 |
Niu primari localitzat en un habitatge de Sant Celoni | AJSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

S'ha localitzat un niu primari de vespa asiàtica al carrer Eduard Domènech. El niu l'ha detectat el veí de l'habitatge, que ha contactat amb l'Ajuntament a través del servei d'avís de detecció de vespa asiàtica del municipi. Els tècnics municipals van confirmar que es tracta d'un niu d'aquesta espècie i el mateix vespre s'hi va fer anar un expert per a la seva retirada.

L'ajuntament aprofita per tornar a demanar a la ciutadania que revisi les cornises de les teulades, garatges i porxos per tal de detectar la presència de nius primaris de vespa asiàtica i poder-los retirar, i evitar així la constitució, a l'estiu, dels nius definitius que aquests insectes acostumen a crear a les capçades dels arbres de ribera. Aquests nius definitius poden acollir a milers de vespes, i tot i no ser especialment agressives amb les persones, suposen un risc de picades i, sobretot, una amenaça per a l'abella autòctona.

 

Participació