Localitzen un niu primari de vespa asiàtica en un habitatge de Sant Celoni

L'Ajuntament demana la revisió de cornises de les teulades, garatges i porxos per tal de detectar la presència de nius primaris

Niu primari localitzat en un habitatge de Sant Celoni
Niu primari localitzat en un habitatge de Sant Celoni | AJSC
Redacció
05 de juliol del 2018

S'ha localitzat un niu primari de vespa asiàtica al carrer Eduard Domènech. El niu l'ha detectat el veí de l'habitatge, que ha contactat amb l'Ajuntament a través del servei d'avís de detecció de vespa asiàtica del municipi. Els tècnics municipals van confirmar que es tracta d'un niu d'aquesta espècie i el mateix vespre s'hi va fer anar un expert per a la seva retirada.

L'ajuntament aprofita per tornar a demanar a la ciutadania que revisi les cornises de les teulades, garatges i porxos per tal de detectar la presència de nius primaris de vespa asiàtica i poder-los retirar, i evitar així la constitució, a l'estiu, dels nius definitius que aquests insectes acostumen a crear a les capçades dels arbres de ribera. Aquests nius definitius poden acollir a milers de vespes, i tot i no ser especialment agressives amb les persones, suposen un risc de picades i, sobretot, una amenaça per a l'abella autòctona.

Arxivat a