El nou ajuntament d'Arbúcies, a punt de ser una realitat

El canvi d'ubicació permetrà centralitzar els diferents serveis que s'ofereixen des del Consistori

Últims retocs al nou Ajuntament d'Arbúcies
Últims retocs al nou Ajuntament d'Arbúcies | AJA
Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:12h
L'edifici de Molí del Roquer, conegut com a Can Delfí, passarà a acollir el nou ajuntament abans no acabi aquest any. Una decisió que, segons ha explicat l'alcalde, Pere Garriga, permetrà poder optimitzar les funcions, agrupar tots els treballadors i centralitzar tots els serveis que s'ofereixen des del consistori.
 
Can Delfí és un edifici de quatre plantes que s'organitzaran de la següent manera: A la planta de sota la plaça, a nivell de la riera, s'hi ubicaran els arxius municipals i la maquinària de funcionament de l'edifici com ara l'ascensor. A la planta baixa s'hi accedirà per la nova plaça que passarà a anomenar-se per decisió del consistori municipal com a plaça de l'1 d'octubre, on abans hi havia l'habitatge conegut amb el nom de Can Quiquet. Aquesta serà l'entrada principal de l'edifici. A més, en aquest nivell s'hi instal·laran els serveis d'administració i recepció de l'ajuntament, així com també hi haurà la sala d'actes.

 

Nova plaça de l'1 d'Octubre d'Arbúcies Foto: AJA


 
La primera planta, a l'alçada del carrer Estenedor, acollirà els serveis d'Atenció a les Persones, el Jutjat de Pau, Secretaria, Alcaldia, les regidories i els serveis tècnics municipals (cultura, gent gran, medi ambient, joventut, governació, salut, educació, participació ciutadana, comunicació, pagesia...). Finalment, al segon pis s'hi instal·laran els serveis urbanístics, així com l'Oficina d'Habitatge, l'Oficina de Promoció Econòmica, els serveis informàtics i de noves tecnologies. El nou ajuntament comptarà amb molt més espai per a cadascun dels serveis i diferents sales de reunions per atendre les visites.
 
El trasllat de l'ajuntament permetrà alliberar els espais actuals que s'estan ocupant del Museu Etnològic del Montseny, ja que els despatxos dels serveis urbanístics i de serveis tècnics formen part del conjunt de La Gabella.
 
Actualment, els serveis municipals que dona l'Ajuntament als arbuciencs està repartit en tres edificis: La Gabella, Can Delfí i l'Ajuntament i ara es concentrarà tot a l'edifici remodelat. "Amb aquesta nova instal·lació volem donar un millor servei a la gent d'Arbúcies, apropant l'administraciío al ciutadà", explica l'alcalde, Pere Garriga. "Aquestes obres són un exemple més que les coses es poden fer amb eficiència i eficàcia, aprofitant un edifici amb valor patrimonial i dotar-lo de contingut públic", assegura Garriga.

L'alcalde destaca la molt bona feina que s'ha fet des del consistori en aquesta zona de Can Delfí ja que "anava tot a terra i s"hi havien de fer blocs de pisos i, en canvi, ara, hem recuperat un edifici emblemàtic de la història de la nostra vila i un espais públics que ara són places, passeigs i aparcaments per millorar el benestar de la gent", assenyala Garriga.
 

 
Arxivat a