L'exposició «Romànic del Montseny» passa per Sant Pere de Vilamajor

El seu autor, Mariano Pagès, també farà la presentació del llibre que inclou les fotografies dels monuments romànics del Montseny

per Redacció , 30 de juny de 2018 a les 07:50 |
L'esglèsia de Santa Magdalena de Mosqueroles, una de les imatges que s'inclouen en el llibre | Mariano Pagès
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Emmarcat dintre dels actes de la Festa Major de Sant Pere de Vilamajor, aquest dissabte 30 de juny s'inaugurarà en el Centre d'Informació La Mongia la presentació i exposició "Romànic del Montseny" a càrrec del seu autor, Mariano Pagès. L'exposició és produïda pel Museu Etnològic del Montseny i apropa a un dels conjunts patrimonials més significatius del Montseny. A partir d'una selecció de més de 60 fotografies, la mostra ofereix un recorregut pels principals elements d'aquest estil artístic, desenvolupat ara fa prop de 1.000 anys de manera general a tot el Montseny.

La silueta de les petites esglésies disseminades per la muntanya, l'altivesa dels campanars, el treball de la pedra, els elements ornamentals, la màgia dels finestrals... formen part del nostre propi paisatge cultural i, des del punt de vista del patrimoni immaterial, un element molt rellevant en l'àmbit de l'espiritualitat i també de la identitat d'aquestes contrades, explica Mariano Pagès. L'exposició es podrà visitar fins el dia 19 d'agost.


 

 

Participació