Breda acollirà la XI trobada d'entitats de cultura i patrimoni de la Selva

Enguany es dedica a la terrissa de Breda

La terrissa de Breda en l'XI Trobada de cultura i patrimoni de la Selva
La terrissa de Breda en l'XI Trobada de cultura i patrimoni de la Selva | Jordi Purtí
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 8:45h
Aquest dissabte 30 de juny el Centre Cultural Els Forns acollirà l'XI trobada d'entitats de cultura i patrimoni de la Selva, enguany dedicada a la terrissa de Breda. Els actes començaran a les 9.15 hores, amb acte de benvinguda encapçalat per l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, i el director del Centre d'Estudis Selvatans, Joan Llinàs. A continuació tindrà lloc la trobada de les entitats participants, on presentaran activitats i intercanviaran experiències. L'acte servirà per presentar el número 29 de "Quaderns de la Selva", una revista miscel·lània anual editada pel Centre d'Estudis Selvatans amb l'objectiu de permetre la divulgació d'estudis i aportacions referits a la comarca històrica de la Selva i fer possible el contacte entre els investigadors i estudiosos que treballen en aquest àmbit i el públic interessat.

La sessió continuarà amb la presentació dels resultats de la Beca de Recerca de la Selva 2017, el projecte "La terrissa de Breda. Aproximació històrica i caracterització de la terrissa tradicional i les seves argiles", presentat per la seva autora, la bredenca Anna Anglisano, i l'historiador bredenc i coautor en la recerca històrica d'aquest projecte, Jordi Goñi. 

Posteriorment es celebrarà la taula rodona "La terrissa. Una mirada pluridisciplinària a partir dels materials arqueològics". La sessió matinal acabarà a les 13.30 hores amb el veredicte de la XII Beca de Recerca de la Selva 2018 i una cloenda a càrrec de Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva.

Durant la tarda, a partir de les 16 hores, es faran visites guiades a l'obrador de terrissa d'Antoni Majó, a la fàbrica de terrissa Graupera i a l'esglèsia de Breda, en la qual es podrà pujar al campanar. Excepte el dinar, l'assistència als actes és lliure i gratuïta.