El Museu Etnològic del Montseny «La Gabella» d'Arbúcies signa un conveni amb el Departament de Cultura

El conveni, signat per 24 entitats de tot Catalunya, potencia el treball en xarxa i la proximitat amb el territori, i per primera vegada, s’adhereix un grup de recerca universitària

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, signant del conveni com a president del Museu Etnològic del Montseny La Gabella
L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, signant del conveni com a president del Museu Etnològic del Montseny La Gabella | Gencat
Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:01h
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha signat aquest divendres 22 de juny un conveni amb 24 entitats, entre les quals hi ha el Museu Etnològic del Montseny "La Gabella" d'Arbúcies, que col·laboren en la recerca etnològica impulsada pel Departament de Cultura per al trienni 2018-2020, a través de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. La signatura ha tingut lloc al Departament de Cultura, i hi participen alcaldes, presidents i representants de museus, entitats, centres d’estudis i acadèmies de caire etnogràfics de 21 municipis. L'abast territorial de la recerca arriba a tots els Països Catalans.
 
Amb la signatura d'aquest conveni es renova el compromís de col·laboració de la Generalitat de Catalunya amb les entitats que tenen entre els seus objectius comuns l'impuls de la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni etnològic de Catalunya. I per primera vegada, s'adhereix un grup de recerca universitària, el Grup de Recerca EtnoBioFic de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.
 
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha posat en valor la importància "que hi estiguem tots compromesos, des del món local, des de la universitat, des dels instituts de recerca, i des de la Generalitat de Catalunya" per treballar en xarxa arreu del territori en la recerca i difusió del patrimoni etnològic i immaterial.
 

 
Arxivat a