El Coll d'Ares, porta d'entrada de la Flama del Canigó i l'inici dels Focs de Sant Joan

Cada any des de Vallgorguina s'organitza un autocar amb Òmnium del Vallès i gent d'Arenys de Mar per portar la flama que encén els focs del Baix Montseny

Òmnium Cultural del Vallès cada any va a buscar la flama a Coll d'Ares
Òmnium Cultural del Vallès cada any va a buscar la flama a Coll d'Ares | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
23 de juny del 2018
Actualitzat a les 7:19h
El Coll d'Ares es consolida com la porta d'entrada de la Flama del Canigó i el tret de sortida a la festa Sant Joan, amb el foc que ha d'encendre les fogueres de la nit més curta de l'any com a protagonista. Com ja és tradicional de fa molts anys Òmnium Cultural del Vallès, juntament amb gent d'Arenys de Mar organitzen un autocar -amb sortida a Vallgorguina- per anar a buscar la flama a Coll d'Ares i, d'aquesta manera, poder-la repartir per tot el Baix Montseny, que en destaca també la ruta de La Batllòria.

I enguany serà un Sant Joan especial, no solament perquè el 24 de juny és la Festa Nacional dels Països Catalans, sinó també per la situació política del país motiu pel qual hi haurà un foc solidari "amb els presos polítics i el govern de la República". A Sant Celoni es poden adquirir espelmes grogues. A més, en tots els municipis on arribi la flama es llegirà un text escrit des de la presó pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

La flama arribarà, com cada any, des de la Catalunya Nord per la zona fronterera del Coll d'Ares i es repartirà en rutes per la resta de territoris del Principat, País Valencià i les Illes. Des d'Òmnium es destaca que la Flama del Canigó és un "símbol d'unió" dels Països Catalans. 

Sant Joan és una festa ancestral que ha perdurat al llarg de molt segles per festejar la nit més curta de l'any, el solstici d'estiu. La flama que ha d'encendre les fogueres de Sant Joan és "fidelitat a les arrels, resistència viva i culte a la llengua i a la tradició".
 



La flama del Canigó al Baix Montseny

Breda: Revetlla de Sant Joan
Llinars del Vallès:Rebuda de la Flama del Canigó
Montseny:Rebuda de la Flama del Canigó
Sant Antoni de Vilamajor:Foc i música
Sant Celoni:Arribada Flama del Canigó
Santa Maria de Palautordera:Arribada de la Flama del Canigó
Vallgorguina:Sortida a buscar la Flama del Canigó a Coll d'Ares
Vallgorguina: Arribada de la Flama del Canigó
Arxivat a