El president de la Generalitat inaugurarà a Sant Celoni una plaça, un carrer i dos centres educatius

Quim Torra en la inauguració de la plaça Muriel Casals, el carrer de la Senyoreta Rosita, l'Escola Soler de Vilardell i l'edifici de formació professional de l'Institut Baix Montseny

Gràfic dels dos centres educatius, la plaça i el carrer que s'inaugurarà aquesta tarda
Gràfic dels dos centres educatius, la plaça i el carrer que s'inaugurarà aquesta tarda | AJSC
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat el 16 de juny a les 18:33h
Divendres 15 de juny, Sant Celoni inaugurarà la plaça Muriel Casals, el carrer de la Senyoreta Rosita, l'Escola Soler de Vilardell i l'edifici de formació professional de l'Institut Baix Montseny. L'acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, la germana de Muriel Casals, Isabel Casals i familiars de la Senyoreta Rosita, entre altres autoritats. De les 6 a les 7 de la tarda, hi haurà portes obertes als centres educatius i a les 7 començarà un acte a la plaça Muriel Casals.

Dos noms de dones fruit d’un procés participatiu

El nom de la plaça i el nom del carrer es van escollir per mitjà d'un procés participatiu que es va fer entre els mesos de maig i juny de 2017. Entre les 224 persones que van votar pel carrer va guanyar el de la Senyoreta Rosita amb 52 vots, seguit del Torrent de Can Sans amb 50, de la Llibertat amb 49, del Jovent amb 46 i de Santi Santamaria amb 24.
 
Pel que fa a la plaça es va registrar un empat a 66 vots entre el nom de Muriel Casals i Coneixement, seguits de la plaça del Bosc amb 64, del futur amb 19 i de la Democràcia amb 7. L'empat va obligar a obrir un nou període de votació que va registrar una participació de 268 persones: 137 vots a favor de plaça de Muriel Casals i 131 del Coneixement. Amb aquest resultat s'avança en la correcció del dèficit de referències femenines en el nomenclàtor municipal.
 
Nous edificis pel Soler de Vilardell i la Formació professional a l'Institut

Els dos edificis es van posar en funcionament aquest curs 2017/2018. L'edifici de l'escola Soler de Vilardell dona resposta a una necessitat real del centre de disposar d'un edifici definitiu. L'edifici de Formació Professional ha permès unes instal·lacions de qualitat per als cicles formatius de Manteniment electromecànic i Mecatrònica Industrial. I ha estat possible ubicar un laboratori a l'edifici principal per poder oferir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial. Per garantir la construcció dels dos centres, l'Ajuntament de Sant Celoni va fer una aportació d'1,5 milions d'euros a la Generalitat de Catalunya. 
 
Arxivat a