participació ciutadana

Breda ja ha encetat l'última fase de votació dels pressupostos participatius 2018

L'Ajuntament hi destina una partida de 15.000 euros del pressupost municipal

per Redacció, 14 de juny de 2018 a les 07:51 |
Els veïns de Breda poden tornar a votar propostes dels pressupostos participatius | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El procés de participació ciutadana que destinarà una partida de 15.000 euros del pressupost municipal de Breda a accions proposades i triades per la ciutadania enceta la seva última fase, on els vilatans triaran la proposta guanyadora.

La fase de votació s'allargarà fins el proper 8 de juliol. Els punts de votació seran l'OAC de dilluns a divendres i el Centre Cultural Els Forns els caps de setmana durant els seus horaris d'obertura. Tindran dret a vot els majors de 16 anys empadronats a Breda, que hauran de presentar el DNI al moment de votar. Per a fer efectiu el vot es distribuirà a totes les llars del municipi i al web municipal una butlleta amb les propostes finalistes. Se'n podran escollir fins a tres marcant amb una ‘X’ les opcions preferides.

Finalment el cap de setmana del 13, 14 i 15 de juliol tindrà lloc l'escrutini públic que determinarà la proposta o propostes guanyadores, que s'implementaran durant el segon semestre de 2018. S'escollirà un d'aquests tres dies, donant preferència als dies de cap de setmana per a fomentar l'afluència de públic. Es portaran a terme les propostes més votades fins a esgotar la partida de 15.000 euros. És a dir, si la proposta més votada no esgota el pressupost i les següents entren dins d'aquesta quantitat també es realitzaran.

Amb aquest procés participatiu l'Ajuntament de Breda pretén assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i finalment planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes.
 

Propostes que es poden votar

 

 

Participació