electricitat

Endesa renova amb helicòpter una línia que discorre pel Parc Natural del Montseny

La companyia ha invertit 84.600 euros en aquesta actuació que reforça la qualitat del subministrament elèctric als municipis de Fogars de Montclús, Montseny, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera

per Redacció , 13 de juny de 2018 a les 06:22 |
Renovació d'un alínia elèctrica en el Parc Natural del Montseny | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha acabat les tasques de renovació d'una línia de mitjana tensió, en el tram aeri –de 13,7 km de longitud– que discorre majoritàriament pel Parc Natural del Montseny, amb l'objectiu de millorar el servei a quatre municipis del Baix Montseny. Per a aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 84.600 euros per part de la companyia, s'ha fet servir un helicòpter, ja que el tram de línia intervingut es troba en una zona muntanyosa de difícil accés. Entre les tasques realitzades destaca la substitució de 62 suports de fusta i l'adequació de 36 bases de suports metàl·liques.

L'actuació ha consistit en la renovació dels suports antics per uns de nous, tots de fusta. Als nous, a més, s'han canviat els aïllaments de vidre per uns de tipus polimèric, que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, s'han reforçat i adequat les bases de formigó dels suports metàl·lics per garantir l'estabilitat de les torres que subjecten els cables de la línia de mitjana tensió.


Donades les condicions de l'orografia especialment abrupta del terreny a més de ser un espai protegit, totes les tasques s'han fet amb l'helicòpter, des del qual es realitza la retirada dels suports existents i el transport dels nous, amb l'ajuda dels equips humans, que es desplacen a peu.

Aquesta actuació reforça la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric de més de 3.200 clients repartits entre els municipis de Fogars de Montclús, Montseny, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera. Endesa treballa amb molta cura per reduir al màxim els efectes de la seva activitat amb l'entorn natural, i més encara en tractar-se d'un espai tan singular com és el Parc Natural del Montseny, declarat fa 40 anys Reserva de la Biosfera.  

 
 

 

Participació