Més de 1.200 persones participen a la Maori Race del Montseny

La prova combina una gran zona d’obstacles al voltant d'Aira Natura amb un circuit de 7 quilòmetres pels boscos de Sant Antoni de Vilamajor | Albert Soley i Laura Salsas s'imposen a la categoria elit

L'aigua protagonista de la Race Montseny Maori
L'aigua protagonista de la Race Montseny Maori | Maori
Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:27h
Sant Antoni de Vilamajor ha acollit aquest diumenge la cursa d'obstacles Maori Race al Parc d'Aventura Aira Natura. Es tracta d'una cursa multidisciplinar que combina un circuit de més de 7 quilòmetres per diferents tipus de terreny (terra, asfalt, gespa) i més de 25 obstacles a superar. Entre aquests obstacles que més expectació han generat entre el públic en destaca el mur final, el filat d'espines, la taula irlandesa en suspensió, les monkey bars i l'escalada en corda.
 
Gràcies a les pluges de les darreres setmanes l'aigua ha estat la protagonista d'aquesta darrera edició amb l'aprofitament d'una bassa com a obstacle o bé les diverses foses que s'ha realitzat, contrastant amb les darreres edicions.
 
Més de 1.200 persones han competit en dues categories: elit i popular. El guanyador de la categoria elit ha estat Albert Soley, també guanyador de l'anterior edició, que ha completat el circuit amb un temps de 34 minuts i 6 segons Pel que fa a la categoria elit femenina, Laura Salas s'ha imposat amb un temps de 51 minuts i 13 segons. De la participació en destaquen uns 40 equips.
 
Destaca també d'aquesta nova edició un creixement de la prova Maori Kids, pensada per a infants de fins a 10 anys. Enguany ha estrenat un circuit més ampli i amb més obstacles, fet que ha comportat també l'increment de participació dels més petits que s'inicien al món dels obstacles sempre acompanyats d'adults.
 
El nom de la prova sorgeix de la temàtica escollida per ambientar-la: poble maori. Establerts a Nova Zelanda i resistents a la colonització, són símbol de resiliència i esforç, guerrers en alerta constant. La cursa ha estat ambientada amb vegetació, rituals com hakes i il·lustracions maoris.
 

Una participant de la Race Montseny Maori Foto: Maori

 

La Race Montseny Maori també ha tingut versió kids Foto: Maori