L'ACM reclama al nou govern espanyol que demostri la confiança en el món local

L'entitat municipalista insta a l'executiu de Pedro Sánchez a derogar la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni
El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni | ACN
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:02h
El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, ha reclamat al nou govern de Pedro Sánchez que demostri confiança en el món local derogant la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) i modificant la llei de sostenibilitat financera.

Aquestes dues normes, denuncia Saldoni, "limiten les competències dels municipis i coarten la seva autonomia". Un cop finalitzada la reunió del comitè executiu de l'ACM celebrada aquest divendres a Sant Climent de Llobregat, Saldoni ha afirmat "que no és normal" que el govern espanyol no confiï en la institució més propera als ciutadans, dient als consistoris "com han de gastar els seus recursos".

Sobre els primers passos del nou Govern de Quim Torra, Saldoni els qualifica d'"esperançadors" perquè la secretaria del món local queda en "un lloc preeminent" al passar a dependre de Presidència i perquè ja s'està treballant en revertir els efectes del 155.
 
L'alcalde de Sallent ha deixat clar que tot i que el nou executiu espanyol presidit per Pedro Sánchez governarà en clara minoria, no tindrà cap problema per derogar la LRSAL ni la llei de sostenibilitat financera perquè tots els grups del Congrés dels Diputats van mostrar la seva voluntat de tirar-ho endavant.