robòtica

La Robotseny 2018 es centrarà en espais emblemàtics del Baix Montseny

Els alumnes de 26 escoles de la comarca han hagut de construir un robot amb el qual hauran de superar una sèrie de proves sobre el patrimoni cultural

per Redacció , 9 de juny de 2018 a les 08:22 |
Una edició anterior de la Robotseny | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El dissabte 9 de juny tindrà lloc a la plaça de la Vila de Sant Celoni una nova edició del torneig Robotseny de ciència i tecnologia. Durant el matí tindrà lloc la competició Robotseny Kids, destinada a alumnes des de 5è de primària fins a 2n d’ESO en la qual participaran alumnes de 26 escoles del Baix Montseny. Els diferents grups han construït un robot amb el qual hauran de superar una sèrie de proves relacionades amb diferents espais emblemàtics del Baix Montseny.

Alguns exemples són fer arribar el material necessari per a la rehabilitació de la Torre dels Frares d'Hostalric, canviar l'orientació de la grua del Castell de Montsoriu o repintar els esgrafiats de l'església de Sant Celoni. El torneig es completa amb una fira científica i tecnològica sobre com pot ajudar la tecnologia a la preservació del patrimoni cultural, immaterial i natural del Baix Montseny.A la tarda tindrà lloc a l'Ateneu de Sant Celoni la competició Robotseny High, destinada a alumnes des de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat i cicles formatius. Aquesta competició tindrà una prova de robots rastrejadors, que hauran de completar un circuit seguint una ratlla i una de sumo, on diferents robots s'enfrontaran entre ells per parelles, intentant fer fora de la pista al contrari.

El projecte Robotseny acosta la ciència i la tecnologia als centres educatius de la comarca del Baix Montseny. A través del disseny i la programació de robots desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes treballant de forma cooperativa. Amb la intenció de consolidar aquest projecte a nivell educatiu compta també amb una xarxa de professorat implicat en aquesta temàtica per tal de crear lligams i compartir experiències en aquests àmbits.

Per altra banda s'estableix una relació directa entre els alumnes de les escoles i les empreses patrocinadores. Les empreses assessoren els alumnes participants en la creació dels seus projectes, i col·laboren amb la cessió de material i amb una relació de reciprocitat en tant que representats de les empreses visiten els alumnes a les escoles com a la inversa. En total hi ha implicades 22 empreses, però també 11 ajuntaments del Baix Montseny, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental.

 

Participació