L'Ajuntament de Palau ja disposa d'una proposta d'ordenança per a l'ús i defensa dels camins rurals públics

L'ha elaborada la Diputació de Barcelona i inclou set títols i seixanta-vuit articles

El diputat Jaume Fàbrega, a l'esquerra, ha lliurat la proposta d'ordenança a l'alcalde de Palau, Jordi Xena
El diputat Jaume Fàbrega, a l'esquerra, ha lliurat la proposta d'ordenança a l'alcalde de Palau, Jordi Xena | Diputació de Barcelona
Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:20h
La Diputació de Barcelona ha elaborat una proposat d'ordenança d'ús i defensa dels camins públics rurals d'ús públic per a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera. Aquesta ordenança pretén oferir una regulació omnicomprensiva i adaptada a tots els aspectes jurídics rellevants dels camins municipals. El document ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde, Jordi Xena.

L'Ordenança s'estructura en set Títols, que engloben un total de 68 articles i una Disposició Final. El Títol Primer recull les disposicions generals, el Segon regula la zona de domini públic dels camins i el seu règim d'usos i prohibicions, i el Títol Tercer regula les prohibicions i limitacions del dret d’ús i edificació de les finques que confronten amb els camins.

El Títol Quart regula el règim jurídic de les autoritzacions i concessions demanials per realitzar usos especials i privatius als camins rurals, el Cinquè regula la incorporació de camins a l'inventari de béns i drets, en concret l'obligatorietat de formar inventari de camins, i el Sisè té per objecte la regulació de les actuacions de protecció i defensa del camins rurals. Finalment, l'Ordenança es tanca amb el Títol Setè, dedicat a al règim sancionador.

L'ordenança ve determinada pel fet que, malgrat la importància dels camins rurals públics i la demostrada necessitat de que el seu règim jurídic estigui regulat per a garantir la seva integritat i funcionalitat, Catalunya malauradament no disposa encara d'una norma amb rang de llei que reguli els camins en general, i ni tan sols els camins ramaders, en particular.