Més de quatre-cents alumnes de Sant Celoni estrenen Montquímic

El projecte Montquímic busca promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la química des de metodologies experimentals

Alumnes de Sant Celoni experimentant amb la química
Alumnes de Sant Celoni experimentant amb la química | ajsc
Redacció
26 de maig del 2018
A Sant Celoni s'ha estrenat Montquímic, la 1a fira d'experiments químics dels centres d'Educació Primària i Secundària de Sant Celoni a la pista coberta del Camp d'Esports. Uns 400 alumnes de 3r i 4t de primària i 1r i 2n d'ESO hi han participat exposant els seus experiments i coneixent també els experiments dels altres. A més, la jornada ha comptat amb un espai d'exhibició d'experiments químics dinamitzat pel divulgador científic, Marc Boada. A més de l'alcalde Francesc Deulofeu i del regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia, també hi ha assistit la directora de Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament del Vallès-Maresme, Carmina Pinya, i representants de les empreses col·laboradores.

El projecte Montquímic busca promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn en l'alumnat el gust per la química i, per tant, incentivin les vocacions cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química.

Els protagonistes de l'aprenentatge són els i les alumnes però la posada en marxa d'aquest projecte ha comptat també amb les ganes de formar-se del professorat dels centres de Sant Celoni, la complicitat del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i el Departament d'Ensenyament, la predisposició de les empreses químiques del municipi participants i el suport en el projecte i la tasca de divulgació científica de Marc Boada.

Els experiments de cada centre educatiu són els següents: Cicle de l'aigua (Escola Josep Pallerola i Roca); Globus aerostàtics (Col·legi Cor de Maria); L'aire ocupa espai (Escola Soler de Vilardell); Torre de líquids, Cromatografia en paper, Determinació de PH mitjançant un indicador de PH casolà, Preparació d'una estructura core@shell mitjançant reaccions REDOX (Col·legi La Salle); Massa no newtoniana (Escola Montnegre); Enlairament de coets, Descomposem l'aigua! (Escola l'Avet Roig); Explorant ph, Clarifiquem i desinfectem l'aigua (Institut Escola La Tordera); Slime meravellós o moc fastigós, Tastet de densitats (Institut Baix Montseny).

El Centre de Recursos Pedagògics i l'Ajuntament organitzen aquesta fira conjuntament amb els centres educatius del municipi i amb el suport de les següents empreses del territori: Almirall Prodesfarma SA. Arkema Química SA, Delta Tecnic SA, Givaudan Ibérica SA, Laboratorios Feltor SA, Oxiris Chemicals SA, Renolit Ibérica SA, S.E. de Carburos Metálicos, SA Unión Químico Farmacéutica SAU (Uquifa).
 
Arxivat a