Un any més les Catifes de flors vestiran els carrers d'Arbúcies

Aquest diumenge 27 de maig se celebraran 10 anys dels Racons catifa

Els carrers d'Arbúcies tornaran a lluir amb les catifes
Els carrers d'Arbúcies tornaran a lluir amb les catifes | AJA
Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat el 25 de maig a les 12:35h
Des de fa dies els veïns d'Arbúcies s'estan preparant per viure un dels dies més especials del calendari arbucienc, el diumenge de Catifes. Una diada en què els carrers del nucli urbà lluiran com mai, amb més de dos quilòmetres de confeccions de flors naturals, que es traduiran en 26 catifes i 26 racons Catifa.
 
Enguany, se celebraran els 10 anys des que van començar els racons Catifa. Una iniciativa que va començar el 2007 quan des de l'Ajuntament es va decidir engalanar la plaça de la Vila, la placeta de les Olles i el carrer Prat i Marcet amb propostes artístico-florals. Així mateix, també va ser el 2007 quan es va començar a confeccionar la catifa del carrer del Vern per implicar els centres educatius. I, al 2008, els racons Catifa es van obrir a la tota la ciutadania i van ser 11 les propostes que es van poder veure a tot el nucli urbà. Des de llavors, els racons s'han convertit un atractiu més del diumenge de Catifes.
 
Des de primera hora del matí, els visitants podran veure com es perfilen i com es posa flor a les 26 catifes que es podran veure aquest any pels carrers Havana, Sorrall, Camprodon, Pont, Vern, Major, Sant Jaume i Segimon Folgueroles. El motiu d'enguany de les catifes seran els 50 anys de l'Institut Montsoriu.
 
No serà fins a les 12 del migdia quan els milers de visitants, que ja estaran passejant pels carrers d'Arbúcies, començaran a intuir el dibuix de cada catifa i entre la 1 i les 2 de la tarda veuran les catifes completament acabades. Des de llavors i fins les 6 de la tarda, hora en què es proclamaran les catifes guanyadores, els visitants podran gaudir de les confeccions, fins que, a quarts de 7, començarà la cercavila de gegants i grups de música i d'animació que recorreran els carrers on hi ha les catifes tot passant-hi per sobre donant així per acabada la jornada.
 
Arxivat a