El Ple de Breda aprova el programa de participació ciutadana per la redacció del futur POUM

Els primers passos per a implicar la ciutadania inclouen la celebració de tres tallers participatius entre els mesos d'octubre i novembre

Sessió ordinària de l?Ajuntament de Breda
Sessió ordinària de l?Ajuntament de Breda | AJB
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 6:57h
La qüestió més rellevant del ple municipal celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament de Breda va ser referent al futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. El Ple va aprovar el programa de participació ciutadana per la redacció del futur POUM. Aquest programa contempla una sèrie d'accions per a involucrar als vilatans i vilatanes durant tot el procés de redacció del POUM, que s'allargarà fins el 2022. Els primers passos per a implicar la ciutadania inclouen la celebració de tres tallers participatius entre els mesos d'octubre i novembre, on la ciutadania podrà donar la seva opinió en diferents aspectes del futur model urbanístic del municipi, com mobilitat, infraestructures, habitatge, equipaments o espais públics.

La tasca de gestió anirà a càrrec d'un grup motor de nova creació que actuarà com a primer impulsor de propostes i primer filtre d’anàlisi i opinió. També es crearà el Consell Assessor Urbanístic Municipal per la redacció del POUM, un òrgan de caràcter consultiu amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament. Més extens que el grup motor, estarà format per membres de l'equip de govern, un representant de cada grup polític amb presència a l'Ajuntament, membres de l'equip redactor, tècnics municipals, un mínim de tres representants d'entitats municipals significatives i un mínim de dos membres destacats de la ciutadania.

El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup d'Esquerra Republicana i les abstencions de la resta de grups.