Sant Celoni estrena Montquímic, una fira per potenciar les vocacions químiques a les escoles

Els objectius que es busquen són potenciar el treball a l'aula de la ciència i, en aquest cas, la química, de forma motivadora, vivencial i competencial

Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat el 25 de maig a les 18:58h

Logo de la Fira per potenciar les vocacions químiques Foto: AJSC


Aquest dimecres 23 de maig tindrà lloc la 1a fira d'experiments químics dels centres d'Educació Primària i Secundària de Sant Celoni al Camp d'Esports. La fira comptarà, també, amb un espai d'exhibició d'experiments químics dinamitzat pel divulgador científic, Marc Boada. Aquesta activitat, s'emmarca en el projecte Montquímic.

Els objectius que es busquen són potenciar el treball a l'aula de la ciència i, en aquest cas, la química, de forma motivadora, vivencial i competencial.; inspirar les vocacions químiques industrials entre els infants i joves del municipi.; i generar mecanismes per tal d'incrementar les relacions entre les escoles i les empreses amb l'objectiu que l'alumnat visualitzi positivament el sector industrial com una futura sortida professional viable.

En aquest sentit, durant el primer trimestre, els mestres i professors de 3r de primària fins a 2n d'ESO, s'han format en didàctica de la química. Durant el segon trimestre, els alumnes de cicle mitjà d'Educació Primària i primer cicle d'ESO han estat experimentant amb la química a les aules i preparant l'experiment de la fira.

El Centre de Recursos Pedagògics i l'Ajuntament organitzen aquesta fira conjuntament amb els centres educatius del municipi i amb el suport de les següents empreses del territori: Almirall Prodesfarma SA. Arkema Química SA, Delta Tecnic SA, Givaudan Ibérica SA, Laboratorios Feltor SA, Oxiris Chemicals SA, Renolit Ibérica SA, S.E. de Carburos Metálicos, SA Unión Químico Farmacéutica SAU (Uquifa).

Arxivat a