Ordenança d'ús i defensa dels camins rural d'ús públic de Vallgorguina

L'ordenança ve determinada pel fet que, malgrat la importància dels camins rurals públics i la demostrada necessitat que el seu règim jurídic estigui regulat per a garantir la seva integritat i funcionalitat

L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, amb el diputat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega
L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, amb el diputat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega | Diputació de Barcelona
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 6:32h
La Diputació de Barcelona ha elaborat una proposta d'ordenança d'ús i defensa dels camins públics rurals d'ús públic per a l'Ajuntament de Vallgorguina. Aquesta ordenança pretén oferir una regulació omnicomprensiva i adaptada a tots els aspectes jurídics rellevants dels camins municipals. El document ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde, Joan Mora.
 
L'Ordenança s'estructura en set Títols, que engloben un total de 68 articles i una Disposició Final. El Títol Primer recull les disposicions generals, el Segon regula la zona de domini públic dels camins i el seu règim d'usos i prohibicions, i el Títol Tercer regula les prohibicions i limitacions del dret d'ús i edificació de les finques que confronten amb els camins.

El Títol Quart regula el règim jurídic de les autoritzacions i concessions demanials per realitzar usos especials i privatius als camins rurals, el Cinquè regula la incorporació de camins a l'inventari de béns i drets, en concret l'obligatorietat de formar inventari de camins, i el Sisè té per objecte la regulació de les actuacions de protecció i defensa del camins rurals. Finalment, l'Ordenança es tanca amb el Títol Seté dedicat a al règim sancionador.

L'ordenança ve determinada pel fet que, malgrat la importància dels camins rurals públics i la demostrada necessitat que el seu règim jurídic estigui regulat per a garantir la seva integritat i funcionalitat, Catalunya malauradament no disposa encara d'una norma amb rang de llei que reguli els camins en general, i ni tan sols els camins ramaders, en particular.
 
Arxivat a