Vandalisme a diferents municipis del Baix Montseny

Als magatzems dels horts municipals de Sant Celoni, a la zona de contenidors de Vallgorguina i mobiliari infantil a Sant Pere de Vilamajor són alguns dels punts on hi ha hagut els darrers dies actes vandàlics

Mobiliari infantil destrossat a Sant Pere de Vilamajor
Mobiliari infantil destrossat a Sant Pere de Vilamajor | AJSPV
Redacció
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:25h

Una nota informativa de l'Ajuntament de Sant Celoni en el seu web explica que la nit de diumenge es va cometre un acte vandàlic als magatzems del sector 1 dels horts municipals de Sant Celoni. Els autors van tallar la tanca perimetral i van obrir 20 magatzems d'un total de 23 fent servir palanques de ferro i les portes va ser destrossades i són irrecuperables. Cada adjudicatari/a d'una parcel·la té assignat/da un petit espai per poder tenir a cobert els estris de conreu, la roba i tot el que cregui convenient per cuidar l'hort, i part d'aquest material ha estat robat. És la segona vegada que és produeix aquest tipus de robatori, en aquesta ocasió el valor de la bretolada es pot quantificar en 2.500 euros. L'Ajuntament està treballant per poder substituir el material destrossat el més aviat possible.

També a través dels canals informatius de l'Ajuntament de Vallgorguina s'ha comunicat que ">el darrer cap de setmana s'ha arribat a uns límits absoluts de l'incivisme a la zona on hi ha els contenidors d'escombraries. Algú o alguns els ha emplenat de tota mena de materials sense tenir cap respecte pel reciclatge.

I a Sant Pere de Vilamajor, que com avançàvem la setmana passada, alguns actes incívics poden arribar a costar fins a 60.000 euros, en un nou comunicat de l'Ajuntament es diu que s'ha pres una decisió dràstica i no s'arreglaran els jocs infantils del Parc del Gomà que han estat l'objectiu de les noves destrosses perquè el pressupost és de 10.000 euros. En aquesta mateixa nota s'apunta als possibles autors "com cada any quan s’acaben les classes de Secundaria i Batxillerat comença l'onada d'actes vandàlics al mobiliari urbà del municipi, en tots els barris i espais públics". S'aprofita el comunicat per informar a les famílies que en cas de sancionar a un menor en resulten responsables subsidiaris. Aquestes sancions poden arribar a 1.500 euros.

 

zona de contenidors de Vallgorguina Foto: AJVALL