​Els sis grans canvis a l'ITV que s'apliquen des d'aquest dilluns

Entra en vigor la modificació del reglament de la inspecció tècnica de vehicles

Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:09h
L'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Sant Celoni
L'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Sant Celoni | Jordi Purtí
Aquest dilluns ha entrat en vigor la reforma del reglament de la inspecció tècnica de vehicles (ITV). La modificació –aprovada pel govern espanyol la passada tardor- inclou sis grans canvis que fan referència al tipus de control, al calendari de les revisions, a la flexibilització a l'hora de decidir on fer-la així com als vehicles històrics i procents d'altres estats de la Unió Europea.

1. Més control a les emissions

L'ITV inclourà noves eines per detectar el frau en les emissions de gasos per part dels cotxes. Concretament, es tracta d'un sistema de diagnòstic que es connecta a l'ordinador de bord del vehicle per detectar possibles trampes.

2. Anàlisi exhaustiu als dispositius electrònics

Els cotxes actuals disposen de fins a 100 unitats de control electrònic i un miler de components més. La “nova” ITV incorpora un programari per comprovar i diagnosticar possibles errors d'aquests elements que progressivament s'han incorporat als vehicles com els ABS, els airbags i els diferents elements d'enllumenat i senyalització.

3. Avançar les revisions

Els canvis en l'ITV permetran avançar fins a un mes la data fixada per passar-a sense que això afecti la data de renovació prevista inicialment. Aquest fet ajudarà a adaptar l'agenda dels conductors que tenien molt poca flexibilitat a l'hora de passar el tràmit.

4. Segon control en qualsevol estació

Un segon element flexibilitza la rigidesa del reglament de l'ITV. Concretament, en cas de no superar el primer control ara es podrà fer el segon examen en el termini d'un mes i sense un cost extra en qualsevol estació de l'Estat. Abans, s'havia de fer el control en el mateix centre on s'havia fet el primer.

5. Integració europea

El nou decret de l'ITV incorpora la directiva comunitària que permet el reconeixement de certificats d'ITV d'altres països de la UE. La mesura pretén facilitar el procés de matriculació d'un cotxe portat de l'estranger.

6. Vehicles històrics

Els vehicles històrics tenen certes exempcions en l'ITV: no han de fer alguns dels controls convencionals i les revisions són més espaiades. El nou reglament, tanmateix, augmenta el nombre d'anys per acollir-s'hi de 25 a 30.
Arxivat a