#NoCallarem fa públic el videoclip «Perseguidas» reivindicant la llibertat d'expressió

La primera part de la cançó està cantada entre la cantautora vilamajorina Sílvia Tomàs i Opoloh, la segona part és més estil vers/rap i és on apareixen les veus de tots els altres artistes

Videoclip Perseguidas a favor de la llibertat d'expressió i contra la repressió de l'Estat espanyol
Videoclip Perseguidas a favor de la llibertat d'expressió i contra la repressió de l'Estat espanyol | #NoCallarem
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:53h


"Cada pres una cançó, / cada cançó una bala / directa al cor de la repressió.
A totes les persones /
que alcen la veu per la llibertat."


Amb aquest text es tanca el videoclip de la cancó "Perseguidas" que avui ha públic el col·lectiu #NoCallarem un moviment format bàsicament per gent de la cultura com rapers, tuitaires, humoristes, periodistes, una llarga llista d'activistes socials i llibre, per posar alguns exemples que volen donar resposta a la repressió estatal contra la llibertat d'expressió. I és en aquesta línia que algunes cantautores, cantaurors i una poetessa s'han ajuntat per fer-hi una aportació en forma de vídeoclip.  Hi posen la veu la cantautora de Sant Antoni de Vilamajor, Sílvia Tomàs juntament amb Opoloh, Sisu, Mateólika, Ual·la!, Lidia Uve, Sònia Moll, El Sobrino del Diablo i Paradoxus Luporum. Ha estat un projecte col·laboratiu, possible gràcies a moltes persones que han fet diverses aportacions.
 
Aquesta setmana acaba el termini que el Tribunal Constitucional ha donat al raper mallorquí Josep Valtònyc per ingressar voluntàriament a presó. Li demanen 3 anys i mig, el seu crim són les seves cançons. Aquesta setmana s'estan organitzat manifestacions en protesta a Barcelona, València, Zaragoza, i Madrid.

Sílvia Tomàs, una de les veus que sona més al videoclip, i de les principals organitzadores, és veïna del Baix Montseny, de Sant Antoni de Vilamajor. La primera part de la cançó està cantada entre la cantautora vilamajorina i Opoloh, la segona part és més estil vers/rap i és on apareixen les veus de tots els altres artistes.
 

Sílvia Tomàs una de les protagonistes del videoclip Perseguidas Foto: #NoCallarem