MAPA La immensa riquesa de les fonts naturals de Catalunya, al teu abast

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han creat una aplicació amb milers de fonts d'arreu del territori

La font de Can Catà, a Cerdanyola.
La font de Can Catà, a Cerdanyola. | Albert Segura
Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:27h
L'estiu és a tocar i, amb l'arribada del bon temps, és cada vegada més agraït passar hores i hores a l'aire lliure i gaudir de la immensa riquesa natural que t'ofereix Catalunya. En aquest sentit, per tal d'apropar l'experiència a qualsevol ciutadà, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha creat una aplicació per localitzar les fonts naturals repartides arreu del país.

L'app, anomenada CercaFonts, està ja disponible per a iOS i Android, però també es pot consultar en línia des de l'ordinador. Pots començar a explorar els indrets naturals que t'ofereix Catalunya clicant en aquest enllaç.

Ara per ara es pot consultar un inventari de 5.000 fonts naturals. L'aplicació és gratuïta i aspira a i esdevenir una referència per a les persones excursionistes i per a les aficionades a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació de les fonts, com el topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.
 

Font del Ti de Prats de Lluçanès. Foto: Lluçanès Viu