Raül Garcia: «Vull ser l'alcalde de Sant Celoni i de la República»

Serà l'alcaldable de Junts per Catalunya de Sant Celoni a les eleccions municipals de l'any vinent després de les primàries d'aquest dijous

Raül Garcia en el moment d'emetre el seu vots en les primàries d'aquest dijous
Raül Garcia en el moment d'emetre el seu vots en les primàries d'aquest dijous | Jordi Purtí
17 de maig del 2018
Actualitzat el 18 de febrer del 2019 a les 15:33h
Raül Garcia Ramírez serà el candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Sant Celoni en els comicis municipals de l'any vinent, després de les eleccions primàries que s'han celebrat aquest dijous al vespre. La candidatura de Raül Garcia ha estat l'única que es presentava i ha obtingut 115 vots a favor i només un vot en blanc. El futur alcaldable, que actualment és regidor de Cultura i d'Educació, ha dit en la seva presentació que vol ser "l'alcalde de Sant Celoni i de la República".

En aquesta línia ha manifestat que vol ser l'alcalde "del Puigdemont, estaré al seu servei i faig aquesta passa endavant per ell i pels presos". La decisió de presentar-se com a candidat a l'alcaldia no ha estat fàcil de prendre ja que fa vertígen, "però quan la vida t'exigeix fer el pas no pots dir que no perquè hem de començar a valorar la politica com una eina de canvi i de transformació". Ha recordat que hi ha presos polítics o exiliats que van fer el pas tot i saber que allò els podria suposar penes de presó "després de tant temps de lluitar per això, ara que en tinc l'opotunitat també s'ha de fer el pas endavant". 

Assegura que a Sant Celoni es viu un canvi generacional en la vida política municipal "S'ha acabat allò del Castaño i el Deulofeu que han marcat els primers vint anys del segle XXI en el govern de l'Ajuntament" i ha aprofitat el moment per lloar la feina de l'encara alcalde Francesc Deulofeu "l'any 2007 va arribar i es va haver de menjar un marron amb la crisi econòmica més dura dels últims temps però en poc temps ha fet molt i bo per això ara hem de recollir la seva millor herència com l'honestedat, sinceritat, capacitat de treballar en equip, ambició en positiu d'aconseguir coses pel municipi i l'estima per la vila. Tot això ho vull projectar cap al futur".

Raül Garcia té com a a lema de vida "sempre a punt" i amb aquesta idea vol liderar el Sant Celoni del futur més immediat i treballar "tots junts perquè sol no aniré enlloc". Va acabar la seva intervenció visiblement emocionat llegint una carta de Jordi Turull, enviada des de la presó d'Estremera.

L'alcaldable de Junts per Catalunya de Sant Celoni és nascut l'any 1982, és biòleg de formació i professionalment es dedica a la docència de secundària al Col·legi La Salle de Sant Celoni. També ha és una persona vinculada en diverses entitats i associacions com els escoltes, el ball de Gitanes i la Colla Gegantera. També amb l'ANC i Òmnium.
 

L'actual alcalde Francesc Deulofeu votant en les primàries de Junts per Catalunya Foto: Jordi Purtí



Generació republicana

A Raül Garcia l'ha presentat Francesc Deulofeu dient que té capacitat de lideratge, una persona decidida, jove i amb il·lusió "ens va costar molt fitxar-lo l'any 2012, però sabíem que era un bon element". Assegura que farà molt bona feina "perquè s'estima el seu poble i és d'aquesta generació republicana que ens ha de portar on tots volem".

Deulofeu va reiterar els seus desitjos de deixar l'alcaldia perquè vol dedicar els darrers anys de la seva vida laboral a la medicina, la seva professió. Tot i així va fer un ampli repàs de la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament en tots els àmbits.


 
Arxivat a