Breda inaugurarà un monument amb motiu de ser Vila Gegantera Gironina

La festa tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny amb una quarentena de colles geganteres de tota la demarcació gironina

Els gegants de Breda en una cercavila
Els gegants de Breda en una cercavila | AJB
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:35h
El cap de setmana del 2 i 3 de juny de Breda acollirà els actes de celebració de la 25a edició de la Vila Gegantera Gironina, convertint-se en l’epicentre de l’activitat gegantera de la demarcació durant aquells dies. El primer cap de setmana de juny Breda viurà intensament un dels trets d’identitat més característics de la cultura catalana amb la presència d’aproximadament una quarantena de colles geganteres d’arreu de les comarques gironines. L’acte servirà per refermar la tradició gegantera del municipi, ja que la colla gegantera de Breda compta amb 22 anys d’història i ja va ser seu de la trobada comarcal de colles geganteres de La Selva l’any 2016.
 
Dissabte 2 serà el dia dels gegantons i capgrossos, amb plantada a la plaça de la Vila, cercavila pel nucli històric del municipi i ball de les colles tant durant el matí com per la tarda. La jornada acabarà amb un sopar de germanor entre tots els participants al poliesportiu municipal.

Diumenge 3 serà el torn dels gegants. El dia començarà amb la plantada dels gegants al carrer Nou, seguit de la inauguració del monument commemoratiu de Vila Gegantera Gironina al poble de Breda. El moment àlgid del cap de setmana serà amb les dues cercaviles simultànies pels carrers del municipi, que s'ajuntaran al pati de l'Escola Montseny on tindrà lloc un ball conjunt amb tots els gegants presents. Els actes acabaran amb un dinar de germanor entre tots els participants al poliesportiu municipal.
 
Breda va ser escollida Vila Gegantera Gironina de l'any 2018 a l'assemblea ordinària de la Coordinadora de les Colles Geganteres Gironines celebrada a L'Estartit el gener de 2017. La candidatura, presentada per la colla gegantera de Breda, va vèncer a la votació final a la proposta de Sant Joan de les Abadesses per 8 vots a 7. Aquesta és la vint-i-cinquena edició de Vila Gegantera Gironina. 
 

Més informació