Restriccions a la mobilitat de les carreteres del Baix Montseny pel pas de la Ironman 70.3 Barcelona

Aquest diumenge 20 de maig des de primera hora del matí fins al migdia moltes vies estaran tallades a la circulació

La prova ciclista de la Ironman passant per Sant Celoni
La prova ciclista de la Ironman passant per Sant Celoni | Jordi Purtí
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:25h
Aquest diumenge 20 de maig se celebra una nova edició de la prova esportiva Ironman 70.3 Barcelona organitzada per la World Triathlon Corporation (WTC) que, com és habitual tindrà el seu punt neuràlgic a Calella (Maresme), però com en els darrers anys la prova ciclista sortirà dels seus límits territorials i s'endinsarà bàsicament per les carreteres del Baix Montseny i, la mobilitat es veurà afectada durant bona part del matí ja que les carreteres estaran tallades a la circulació per prioritzar el pas dels ciclistes.

A la Ironman 70.3 Barcelona hi participen al voltant de 2.500 atletes. Els participants han de fer 1.9 km nedant en aigües obertes, 90 km amb bicicleta pels parcs del Montnegre-Corredor i del Montseny i 21.1 km corrent. La suma d'aquestes distàncies són 113 km, aproximadament 70.3 milles, d'aquí el nom de la prova.

La carretera C-61: Sant Celoni - Vallgorguina - Arenys de Mar

La carretera C-61 a Vallgorguina estarà tallada al trànsit de 6:30 a 12:30h.

Amb tot, per garantir la mobilitat al poble en cas de necessitat, s'habilitaran unes rutes alternatioves pels camins i carrers adjacents a la carretera, que el dia de la cursa estaran degudament senyalitzades. Es recomana que, durant aquestes hores, s'evitin els desplaçaments en cotxe sempre que no sigui estrictament necessari. Les rutes per fer en bicicleta o a peu, no es veuran afectades.

Sant Celoni C-35 i nucli urbà

Es preveu que entre les 7.30 i les 10.30 h, entrin per la rotonda de la Porta de Ponent, continuïn per carrer del Doctor Trueta, carretera Vella, carrer de Sant Martí, plaça Comte del Montseny i surtin per la carretera de Campins en sentit Montseny. Es demanem que mentre passi la prova pels carrers de Sant Celoni, s'extremi la prudència a l'hora de creuar els passos de vianants així com per les cruïlles i interseccions dels carres coincidents amb la ruta. Totes les afectacions de trànsit aquí.

Sant Esteve de Palautordera BV-5301

La carretera del Montseny quedarà tancada al trànsit de les 8h. a les 10:55h del matí

Santa Maria de Palautordera Carreteres BV-5301 i C-35

Les afectacions a Santa Maria de Palautordera, segons que informa las Policia Local, també seran considerables en diversos punts del municipi. El Passeig Vitamènia, el Passeig Estatut i la carretera BV-5301 Tancats a la circulació entre les 8:00 i les 11:30 hores.

En el nucli urbà de la població s'habilitaran quatre punts de creuament del recorregut de la cursa, regulats per policia local i protecció civil de Palautordera pel seu ús en casos estrictament necessaris. Durant el transcurs de la prova l'alternativa de sortida i entrada al nucli urbà serà per la Carretera Nova de Sant Celoni.

Per sortir de la urbanització Can Pagà s’habilitarà un carril fins a la carretera C-35 i en aquest sentit de circulació. Per accedir a la urbanització durant el tall, només es podrà fer pels camins que enllacen des del carrer Montsià amb el nucli urbà i des del carrer Montsant amb Moixerigues.

El servei de bus es veurà afectat durant aquest temps.

Des de l'estació de Renfe es podrà accedir al Camí dels Bruguers i es podrà utilitzar el carril habilitat fins a la carretera C-35.

AP-7

El fet que l'entrada i sortida de Sant Celoni de l'AP-7 enllaci directament amb la carretera C-35 i la C-61 també es veurà afectada mentre duri la prova esportiva.

Aquest esdeveniment esportiu d’àmbit internacional, té tots els permisos de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya.