El FestCarrer'18 a Santa Maria de Palautordera tindrà l'1 d'octubre com a centre

Mireia Boya, Albano Dante o Josep Manuel Bueno seran alguns dels convidats de la tarda de dissabte, en la qual també s'inaugurarà el passatge 1 d'octubre.

Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat el 16 de maig a les 10:19h
Sopar del Festcarrer 2017
Sopar del Festcarrer 2017 | Festcarrer
Aqquest cap de setmana arriba la tercera "sedició" del FestCarrer que organitzen diverses entitats de Santa Maria dse Palautordera. Durant tres dies, el 18, 19 i 29 de maig hi haurà una munió d'activitats que van des de la gastronomia als infants, passant per l'ecologia i la festa popular però que enguany tenen un component polític més pujat de to ja que giraran al voltant del passat 1 d'octubre.

La veïna de Palautordera Ester Quintana, serà la persona escollida per fer el pregó de la tercera edició del FestCarrer, el divendsres 18 de maig a les 21h a la plaça Major. En acabat, Palau Comunitari prepararà un sopar de taquilla inversa, en el qual tothom que ho vulgui s’hi podrà apuntar a: palau.comunitari.cat/festcarrer. Per acabar el primer dia, La Traüna organitzarà la Festa Popular "Que nos dejen actuar".

El dissabte començarà amb la neteja de la llera de la Tordera, que la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i AEiG Bernat Perpunter han organitzat per a les 9h a la plaça de la Vila. Per rebre'ls, a les 10:30h, Gralles i Tabals faran un cercavila que sortirà de la plaça Major. A la plaça de la Vila, a les 11h, començarà una Matinal infantil amb els Contes de la Núria, la Música d'en Karlitus, i la Mostra de Circ de l'Escola de Circ LOS. Tot amenitzat per en Pep, el presentador del FestCarrer. A la mateixa plaça de la Vila, i a partir de les 12h, el CDR Palautordera organitzarà el Vermut Republicà, tots els beneficis del vermut aniran destinats a la caixa de solidaritat. També tindrà lloc l'espectacle Love is in the air, de la companyia 1, 2, 3 Clown.

El plat fort, políticament parlant, arriba el dissabte al vespre, a les 18:30h, a la plaça de la Vila, el CDR Palautordera organitza la Taula Rodona: "1 d'octubre, el carrer fet poble", amb els exdiputat i exdiputada Albano Dante i Mireia Boya, i el vicepresident de Súmate, Josep Manuel Bueno. Conduït per membres del CDR, es farà una mirada i anàlisi al que va significar l'1 d'octubre i com està encarant cadascú el futur del país.

Un cop s'acabi la taula rodona, cap a les 20h, s'inaugurarà el passatge 1 d'octubre i l'exposició de fotografies. A les 21h, a la mateixa plaça de la Vila, tindrà lloc el ja clàssic Sopar del FestCarrer. Els Escudella Molotov cuinaran amanida, el Pollastre FestCarrer i una alternativa vegana. Com cada any, la Gelateria Natzaret hi posarà el postre. Els tiquets anticipats del sopar es podran trobar al: Turó de l'Home (Palautordera), al Cafè del Teatre (Sant Esteve) i a la Clau (Sant Celoni). Pel sobretaula, la companyia Agathe, tiens toi droite! Realitzaran l'espectacle de dansa contemporània "Ch(ai)r...". Com a final de festa, hi haurà el concert de "Les Cireretes" del Baix Montseny i el PD "Fuck 155".

Diumenge 20 de maig a les 9:30h s'ha quedat a la plaça Major per a començar una Passejada pel Reguissol conduïts per l'Ignasi Rius i la Marta Sanromà, en la qual s'aprendrà a reconèixer plantes i ocells. Per a fer la passejada es recomana portar prismàtics. A les 12:30 es clourà l'edició 2018 del FestCarrer amb el Vermut Fes-teta organitzat per les Mamiferes. La "DJ Xuli" punxarà Soul, R&B i Funky, mentre a la plaça es podrà fer el vermut, amb piscina i espai infantil. També hi haurà un espectacle de diàbolo.

Els organitzadors hanmanifestat que estan molt satisfets amb el cartell que han pogut elaborar amb l'ajuda de les entitats participants, i estan convençudes que enguany serà el millor FestCarrer de la seva història.

Programa complet del FestCarrer 2018