Carles Corominas (CiU) nou alcalde del poble de Montseny

Substitueix Alfons Planas (AMD-CP), alcalde del municipi des de feia trenta-cinc anys | L'ex-alcalde reconeix que la pèrdua de la majoria absoluta l'any 2015 l'ha obligat a fer aquest pas | L'oposició (Tots per Montseny) critica el relleu

Carles Corominas, nou alcalde de Montseny
Carles Corominas, nou alcalde de Montseny | Jordi Purtí
14 de maig del 2018
Actualitzat el 15 de maig a la 13:56h
Carles Corominas Arnaiz, del grup municipal CiU, s'ha convertit aquest migdia en el nou alcalde del poble de Montseny, després de celebrar-se la sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament amb l'únic punt a l'ordre del dia l'elecció del nou alcalde. D'aquesta manera s'acaba un mandat de trenta-cinc anys del fins ara alcalde, Alfons Planas (Acció Municipal Democràtica - Candidatura de Progrés) que, en qualsevol cas seguirà formant part del govern municipal com a primer tinent d'alcalde. "El meu respecte i gratitud a Alfons Planas i la seva formació política per l'oportunitat que em donen d'optar al seu relleu", ha dit Corominas.

També ha recordat que el resultat de les eleccions municipals de l'any 2015 va abocar a les tres formacions representades en el plenari (AMD-CP, Tots per Montseny i CiU) a una situació complexa per falta d'una majoria de cap dels partits. AMD-CP amb 102 vots va aconseguir tres escons, TM amb 87 vots també va sumar tres escons i CiU amb 37 vots un escó.

En aquest sentit, el nou alcalde ha recalcat que en aquell moment "CiU va respectar el resultar democràticament" i ha posat en valor la necessitat que "el poble de Montseny necessita que des de l'Ajuntament treballem amb acords per desenvolupar els compromisos electorals adquirits. Des de CiU aporta estabilitat a la governabilitat i feina feta i així seguim", ha dit avui en la seva presa de possessió.  De fet, en aquesta línia a l'inici del mandat els set membres del consistori tenien competències i regidories delegades però l'acord es va trencar al cap de pocs mesos.

Carles Corominas assegura que s'ha presentat amb ganes, sense enfrontaments i amb voluntat de servei als veïns i veïnes de Montseny. En el seu primer discurs com alcalde ha anunciat un seguit de temes que s'han resoldre i, entre altres, hi destaquen la tramitació del POUM d'acord amb els treballs realitzats, impulsar la construcció de la nova EDAR i l'embrancament dels col·lectors d'aigües residuals pendents conjuntament amb altres administracions i facilitar i impulsar el projecte d'arranjament i pavimentació del camí de connexió Les Illes - Sant Marçal que redacta la Diputació de Barcelona perquè també vol adequar la via a la funcionalitat de la xarxa bàsica del parc.
 

Alfons Planas i Carles Corominas, relleu a l'alcaldia de Montseny Foto: Jordi Purtí


Una decisió pactada

L'alcalde sortint, Alfons Planas, ha assegurat que la decisió d'avui ha estat motivada pels resultats electorals de l'any 2015 que primera vegada la formació liderada per PLanas no va obtenir la majoria absoluta i, per tant, "calia pactar i entendre que la població ens dsemanava alguna cosa més i CiU ens va facilitar l'alcaldia i al mateix temps vam decidir que el darrer any de legislatura aquest grup municipal tindria l'alcaldia".

Planas assegura que durant aquest tres anys els dos grups han treballat molt a gust i sobretot han pogut fer una cosa poc habitual en aquest país "parlar". Tot i així, el ja ex-alcalde no renuncia a tornar-se a presentar a les properes eleccions municipals perquè és una cosa que li agrada i "em veig amb força per seguir fent un servei a la societat si així ho volen els veïns i veïnes de Montseny".
 

Ple a Montseny per aprovar el relleu a l'alcaldia Foto: Jordi Purtí


Poca credibilitat en el relleu de l'alcaldia

El tercer grup municipal en discòrdia a l'Ajuntament de Montseny, Tots per Montseny (TM), ha estat crític amb el relleu a l'alcaldia. En aquest sentit, Francesc Ignasi Rojas ha posat en dubte la idoneïtatdel relleu proposat a l'alcaldia ja que "tot i ser un buròcrata excel·lent, les anades i tornades per un costat i l'incompliment de les paraules donades per un altre, li atorguen un tarannà de poca credibilitat i manca de criteri absolut". El portaveu de TM també ha atribuït al nou alcalde "un líder amb poc carisame i empatia envers a tots els seus conciutadans". Tanmateix asseguren que el relleu és fruit d'un pacte inexistent en el seu origen posant de manifest "la improvisació contínua en la gestió municipal".

Rojas, en qualsevol cas, ha manifestat que vol ser optimista i reclama a Carles Corominas un canvi en algunes polítiques perquè d'aquesta manera tots els que viuen a Montseny se sentin veïnes  del municipi.