biomassa

Inaugurada la caldera de biomassa de l'escola Josep Pallerola i Roca de Sant Celoni

Aquest és el segon equipament municipal de Sant Celoni amb aquest sistema d'energia renovable | La Diputació de Barcelona hi ha aportat 123.638 euros per finançar la instal·lació

per Redacció, 13 de maig de 2018 a les 16:58 |
Inauguració de la caldera de biomassa de l'escola Josep Pallerola i Roca de Sant Celoni. | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova xarxa de calor amb caldera de biomassa amb estella forestal al CEIP Josep Pallerola i Roca de Sant celoni ja s'ha inaugurat oficialment  amb la presència del diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, juntament amb l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu

La nova instal·lació energètica, que fins ara funcionava amb gas natural, suposarà un estalvi econòmic en combustible d'uns 9.600 euros/any, amb una reducció d'emissions de CO₂ 90 tones/ ny. Del cost total de l’obra -amb un pressupost de licitació del projecte de 199.933,42 euros- la Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de prevenció d'incendis, ha aportat una subvenció de 123.638,83 per a l’execució de la instal·lació. 


Es tracta de dues calderes de 150 kw que funcionen amb estella i que garanteixen calefacció i aigua calenta. La instal·lació és doblada per millorar la seguretat davant possibles fallades. El sistema de control és individual de cada espai per aconseguir una millor confortabilitat i eficiència.

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan buscant una solució jurídica amb l'Associació de propietaris forestals del Montnegre i el Corredor, amb qui ja hi ha un conveni signat, pel subministrament d'estella per aquestes instal·lacions i així assegurar el tancament del cercle local, i contribuir també en la gestió forestal i en la prevenció d'incendis en els boscos de la comarca.

Aposta per la biomassa

L'Ajuntament de Sant Celoni aposta per la biomassa com a font d'energia renovable en substitució del gas i es treballa amb l'objectiu d'implantar-la a d'altres equipaments pels seus beneficis ambientals, socials i econòmics. Des d'aquest curs 2017/2018, la biomassa és la font d'energia per la calefacció i l'aigua calenta a les escoles Josep Pallerola i Roca i des del 2012 del Centre de Dia Indaleci Losilla. Això vol dir que el 13% de la potència que es necessita per la calefacció i aigua calenta en equipaments municipals a Sant Celoni ja és d'origen forestal -estella de fusta-.


L'alcalde Francesc Deulofeu ha explicat també que sobre la taula hi ha altres projectes per instal·lar biomassa en equipaments municipals, però hores d'ara encara estan en estat embrionari. 

 

Participació