Fer un mal ús dels contenidors municipals de Sant Pere de Vilamajor pot costar 60.000 euros

Des d'aquest mes de maig la guàrdia municipal ha establert un dispositiu de seguiment amb efecte sancionador per aturar la proliferació d'abocaments incorrectes

Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:19h
Un exemple del mal ús dels contenidors a Sant Pere de Vilamajor
Un exemple del mal ús dels contenidors a Sant Pere de Vilamajor | AJSPV

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amenaça en multar fins a 60.000 euros si consideren un fet molt greu l'abocament de residus en els contenidors municipals. L'anunci l'ha fet l'alcaldessa del municipi, Pamela Isús, a través d'un comunicat dirigit a tots els veïns i veïnes del poble a través del qual demana "que prenguem consciència de l'ús indegut que fem dels contenidors municipals". Amb l'escrit, l'alcaldessa hi acompanya algunes fotografies que exempleritzen el mal ús d'aquestes infraestructures.

Isús recorda que les deixalles que es deixen fora dels contenidors tenen un cost municipal "que paguem entre tots". En aquest sentit, explica que la brigada municipal les recull i ho porta a la deixalleria, amb la conseqüent despesa que genera l'acció i que "l'Ajuntament ha de pagar obligatòriament, com totes les empreses". En dades econòmiques, el cost que ha suposat durant l'any 2017 és de 9.000 euros que es repercuteix directament al pressupost municipal i a cada veí costa 3,60 euros cada any. 

Per això, des d'aquest mes de maig, seguint l'ordenança municipal, la guàrdia municipal ha establert un dispositiu de seguiment amb efecte sancionador per aturar la proliferació d'abocaments incorrectes. Les sancions poden oscil·lar entre els 125 euros si és per una qüestió lleu fins als 60.000 euros en cas de ser molt greus.

En l'escrit de l'alcaldessa recorda l'horari de la deixalleria i els dies de recollida de voluminosos i mobles.