1 de 10
salut

Desmentiment del rumor de brot de salmonel·losi a Sant Celoni

Pel que fa al tema de la legionel·losi, fa dues setmanes el departament de Salut de la Generalitat va activar el protocol per un possible brot al municipi

per Redacció, 10 de maig de 2018 a les 14:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant l'alarma que ha corregut per les xarxes socials sobre un suposat brot de salmonel·losi a Sant Celoni i el risc de transmissió a través de l'aigua de l'aixeta, s'informa que es tracta d'un rumor totalment fals. A més, cal aclarir que la cloració de l'aigua de consum humà i els controls diaris que s'hi apliquen garanteixen la seva total desinfecció i la no presència de salmonel·la.

Casos aïllats de salmonel·losi són possibles tenint present que és una malaltia de transmissió alimentària principalment lligada als ous i ovoproductes contaminats. Pel que fa al tema de la legionel·losi, fa dues setmanes el departament de Salut de la Generalitat va activar el protocol per un possible brot al municipi davant dos casos diagnosticats des de l'Hospital (finalment només un d'ells va resultar positiu i ha evolucionat favorablement). 


En aquell moment i de forma preventiva, es van tancar els regs i els equips d'hidropressió de neteja viària municipal, es van recollir mostres i es van intensificar els controls a les empreses. Des d'aleshores no s'ha detectat cap nou cas.

 

Participació