La Clau i Els Quatre Gats organitzen un acte d'homenatge a Manuel de Pedrolo a Sant Celoni

L'acte d'aquest diumenge a La Clau de Sant Celoni està emmarcat dintre de l'Any Pedrolo

Alguns dels títols de l'extensa obra de Manuel de Pedrolo
Alguns dels títols de l'extensa obra de Manuel de Pedrolo | Jordi Purtí
Redacció
05 de maig del 2018
"Posats a demanar, el límit és l'utopia", aquest és titol de l'acte d'homenatge que aquest diumenge 6 de maig La Clau i la lliberia Els 4 Gats organitzen a Sant Celon i per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor català, Manuel de Pedrolo. L'acte tindrà lloc a La Clau a partir de les set de la tarda amb la participació d'Anna Villalonga, comisasària de l'any Pedrolo, i Antoni Munné-Jordà, escriptor.

De fermes conviccions ideològiques, Manuel de Pedrolo (1918-1990) va posar el seu ofici d'escriptor al servei del país. Però això no el va eximir de tenir una ambició literària altíssima, repartida en diversos camps i inquietuds. Pedrolo va ser poeta, dramaturg, contista, novel·lista, articulista i traductor, un home entregat a les lletres i a la llengua, guardonat amb un vintena de premis literaris, entre els quals el Víctor Català, el Sant Jordi o el Prudenci Bertrana. Però, malgrat tot, encara "no és prou reconegut", sobretot acadèmicament.

L'acte d'aquest diumenge a La Clau de Sant Celoni està emmarcat dintre de l'Any Pedrolo, un programa farcit d'activitats, de reedicions, de simposis, d'estudis i de la voluntat de posar en valor una de les figures més populars i llegides de la història catalana recent.

 
Arxivat a