Escenes de «Doctrina», de Joan Frank Charansonnet, s'han rodat al Baix Montseny

Algunes imatges són de Vilalba Sasserra i Montseny | La cinta del director granollerí sobre la reinserció social després de la presó s’estrena el dia 11 a més de 10 sales d'arreu de Catalunya

Fotograma de 'Doctrina', el nou film de Joan Frank Charansonnet
Fotograma de 'Doctrina', el nou film de Joan Frank Charansonnet | NG
Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:36h
El director granollerí Joan Frank Charansonnet estrena el pròxim divendres dia 11 la pel·lícula Doctrina: el pecat original i la reinserció. El film aborda el tema de la doctrina Parot seguint a un assassí en sèrie que ha estat vint anys a la presó i que, gràcies a l’anul·lació de la seva condemna, surt en llibertat. Segons han explicat els responsables del llarg en un comunicat, "la reacció de la ciutadania i la del propi exconvicte ens conviden a reflexionar sobre conceptes com el càstig, el perdó i la dicotomia entre la bondat i la maldat humana". El film va rodar-se durant l’any 2016  a Granollers, Berga, Puigreig, El Port de la Selva, Palamós, Vilalba Saserra i Montseny i està protagonitzat per Efrèn Casas, Jordi Reverte, Dani Bernabé i Alba López. Aquesta producció independent s’ha rodat sense rebre subvencions públiques.
 
Doctrina va ser rodada abans que Pàtria, la que fins ara era l'última pel·lícula de Charansonnet. Segons el mateix comunicat, el film "convida a la reflexió i ens planteja preguntes sobre el conceptes com el perdó i la redempció dels criminals. Un dels films negres amb més projecció de la collita catalana del 2018 que de ben segur que no deixarà indiferent els espectadors". Segons el director, aquest és un film "que connecta directament en la línia de cinema independent de mirada inquieta i reflexiva que ja va conrear a la seva òpera prima Ànima (2014)".
 
Doctrina es va poder veure un una versió més llarga en un preestrena organitzada per la revista de cinema en xarxa El cinèfil exhaurint les localitats a la venda i havent de programar un segon passi. El passat 29 de març també va haver-hi una nova preestrena del muntatge final del director d’1h 50 minuts a El Port de la Selva.