salut

Fra Valentí Serra parlarà d'herbes remeires a Vallgorguina

L'activitat preveu una bullidura d'herbes amb brasa

per Redacció, 27 d'abril de 2018 a les 18:12 |
Fra Valentí amb ratafia i el calendari de l'ermità | Calendari de l'ermità
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dissabte 28 d'abril el Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina acull un taller d'herbes remeires a càrrec de Fra Valentí Serra, religiós caputxí i sacerdot català. En aquest taller, Fra Valentí presentarà i comentarà els continguts del seu llibre Tornar als remeis de sempre. Pocions, ungüents i herbes medicinals, editat per Edicions Morera. Durant el taller, es farà una bullidura d'herbes (amb foc de brasa) i el seu tast. L'activitat comença a les 18h i és obert a tots els públics.

Algunes de les receptes, medecines i ungüents que explica als seus llibres divulgatius s'utilitzen des de l'Edat de Pedra i s'han conservat gràcies als arxius que ell custodia amb diligència. Prepara remeis per refrescar el fetge, píndoles per purgar, pomades per a llagues gairebé incurables i barreges per a febres terciàries. Ja té enllestits dos nous llibres.

 

Participació