Rehabilitació de les gàrgoles de l'església de l'antic monestir de Sant Salvador de Breda

Els treballs eliminaran els residus actuals provinents de pols i material adherit, excrements d'animals i líquens i bactèries.

Obres de rehabilitació de l'antic monestir de Sant Salvador
Obres de rehabilitació de l'antic monestir de Sant Salvador | AJB
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:34h
Aquesta setmana han començat les tasques de rehabilitació de les gàrgoles de l'Església de l'antic monestir de Sant Salvador. L'actuació consistirà en la neteja i consolidació de les dotze gàrgoles que envolten les façanes laterals i l'absis del temple. Els treballs eliminaran els residus actuals provinents de pols i material adherit, excrements d'animals i líquens i bactèries.

Per altra banda s'aplicarà un morter lleuger de calç hidràulica per evitar una nova acumulació de residus, així com herbicides per a que no tornin a proliferar líquens o altres bactèries. Pel que fa a les tasques de consolidació s’injectaran resines especials per tal de reparar esquerdes, fissures i desagregació granular de les diferents gàrgoles. Seguirà amb una reintegració de materials, substituint l'actual morter de ciment per d'altres més beneficiosos per a la conservació i estabilització dels elements.

L'aplicació d'aquests morters segellaran les entrades o percolacions d'aigua dins la gàrgola i reforçaran la seva estructura. Finalment les resines i morters aplicats s'integraran visualment a l'entorn amb pigment i vernís.

Les tasques de rehabilitació de les gàrgoles de l'església de l'antic monestir de Sant Salvador es perllongaran durant les properes setmanes. Tindran un cost de 21.414,19 euros, IVA inclòs, que assumirà el Bisbat de Girona.