La Diputació de Barcelona abastarà de fibra òptica pública a Sant Antoni de Vilamajor

L'obra és previst que estigui acabada abans d'acabar l'any

Presentació del projecte de fibra òptica pública
Presentació del projecte de fibra òptica pública | Diputació Barcelona
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat el 26 d'abril a les 16:42h
Sant Antoni de Vilamajor, a través de la carretera BP-5109, disposarà de fibra òptica pública gràcies a les obres que en les properes setmanes la Diputació de Barcelona començarà per al desplegament d'aquesta tecnologia a set municipis de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme i que beneficiarà a 36.120 habitants. El pressupost de licitació d'aquesta actuació és de 2.512.787,24 euros. Les obres per possibilitar el desplegament de la fibra òptica es farà a través de 31,5 km de carreteres.

L'obra és previst que estigui acabada abans d'acabar l'any, segons que han assegurat Joan Carles García Cañizares, diputat d'Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació  i Jordi Fàbrega, diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat.

En aquest sentit, Fàbrega ha recordat que la corporació només pot actuar en aquelles carreteres que són de titularitat pròpia i ha posat en valor el fet que si s'optimitzen els recursos que s'havien de destinar per a la construcció de la vorada de formigó, això permetràque ja es pugui passar la fibra òptica en "un total de 22 km a la comarca del Vallès Oriental".

Per la seva banda, García Cañizares, ha destacat que la Diputació de Barcelona treballa per implantar les smart roads, que també han de permetre "reduir la sinistralitat", amb tot un conjunt de sensors al llarg de la carretera que han de permetre garantir la seguretat viària.